Cred ca ma apuca nervii rau de tot. Iar s-a trezit unu cu fata la cearceaf si m-a balacarit ca pe dracu, cum ca: "de ce ma freaca pe mine grija de standurile bio din Metro?" Ca m-or fi platit aia cu cine stie ce suma, ca sunt produse importate de mine...uffffffffff imi vine sa vomit si ma doare capu'!
Hai sa o luam de la capat: bai papagali imputiti si porci nenorociti ce sunteti! (na! ca m-am racorit), daca m-au platit, bine au facut, daca le import eu, e treaba mea, daca sunt securista, la fel (ca m-a facut unu securista, de unazi'), daca imi fac poza in pielea goala si o pun pe bloOOOOOOGUL MEEEEEEEEUUUUUUUUU PERSONAL !!!... e strict treaba mea, de meseriasa bogata si de securista desteapta ce sunt! INTEEEEEEEEEELES?
Si uite, ca sa-ti crape tie capul de cat te vei gandi cu cat m-a platit cel ce a scris ce vei citi mai jos, imi voi si exemplifica cu textele unui ami destept decat mine, inclinatiile mele catre produsele bio. Ia de citeste, ca poate te destepti si, la cati bani ai in buzunar, poate mori de foame (deoarece si pentru ca... de produse bio n-ai tu bani) !
"Aditivii alimentari
„Cu excepţia maladiilor provenind din cauze accidentale,otrăvire (plumb, arsenic, etc), din microorganisme extrem devirulente, malformaţii congenitale, majoritatea bolilor cunoscuteîşi au originea direct sau indirect într-o alimentaţie incorectă”.(Dr. W. Kollath)
„Cu excepţia maladiilor provenind din cauze accidentale,otrăvire (plumb, arsenic, etc), din microorganisme extrem devirulente, malformaţii congenitale, majoritatea bolilor cunoscuteîşi au originea direct sau indirect într-o alimentaţie incorectă”.(Dr. W. Kollath)
„Bolile de care suferă omul, urmare a civilizaţiei,iau naştere mai ales prin intermediul alimentaţieişi pot fi vindecate tot numai pe calea unei alimentaţii corecte”.(Dr. H. P Rusch)
Aditivii alimentariMajoritatea produselor alimentare conţin aditivi (cunoscuţi sub denumirea generica de "E"-uri), care conservă, dau culoare, formă, spumează şi mai ales dau aroma în mod artificial, făcând astfel produsul atrăgător şi vandabil timp îndelungat.“Produsele alimentare cu termen de garanţie de un an sau doi nu sunt o raritate. Nu ne putem aştepta ca un produs atât de vechi să fie bun pentru organismul nostru, chiar dacă el are autorizaţia sanitară pentru a fi comercializat. Este suficient să ne gândim că o maioneză se alterează în mod normal foarte repede (în 24 sau maxim 48 de ore), deoarece ea constituie o hrană foarte bună pentru bacterii. Vă puteţi închipui cât de hrănitoare poate fi o maioneză din conservă, care a fost produsă acum o lună, a fost păstrată la temperatura camerei şi care nu are semne evidente de alterare deoarece are atât conservant încât bacteriile nu pot trăi hrănindu-se cu ea. Oare de ce corpul uman s-ar putea hrăni cu aceeaşi substanţă, cu aceeaşi hranămoartă pe care bacteriile o refuză?”Întrebare pe care o adresează ing. Leonard Radut, director al Laboratoarelor Genna.Cercetătorii spun ca aditivii alimentari sunt substanţe chimice de sinteză şi, deoarece ele nu se găsesc în mod natural, nu ar trebui să facă parte din alimentaţia noastră. Impactul E-urilor asupra organismului este devastator, deoarece ele nu sunt recunoscute şi acceptate de către acesta. O substanţă străină, afirmă medicii, nu poate fi administrată timp îndelungat fără a produce efecte secundare. Consumul îndelungat de produse alimentare aditivate sintetic produce în organismul uman un bombardament asupra organelor interne, provoacă distrugerea sistemului imunitar (acesta ajunge să producă anticorpi peste măsură, folosindu-i împotrivam propriului organism), precum şi o serie de tumori maligne şi benigne.Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, membru al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Forestiere, consideră că incidenţa alarmantă a unor forme de cancer este strâns legată de avalanşa produselor alimentare bogate în E-uri nocive, consumate frecvent de români. De asemenea, E-urile periculoase sunt "vinovate" de răspândirea bolilorcardiovasculare, ale tubului digestiv şi a alergiilor."Una este sa mănânci un măr şi cu totul altceva este să bei un compot de mere conservat cu aditivi", semnalează prof. dr. Mencinicopschi. Domnia sa atrage atenţia, totodată, asupra mezelurilor, în special asupra parizerului, crenvurştilor, băuturilor răcoritoare şi preparatelor conservate cu substanţe chimice (în special supele la plic sau alimentele afumate).Potrivit rapoartelor organizaţiilor internaţionale, mortalitatea în rândul populaţiei globului, cauzată de consumul alimentelor îmbogăţite cu substanţe artificiale, se afla pe locul al III-lea, după consumul de droguri şi medicamente şi după accidentele de circulaţie.Conform raportului Comisiei Naţionale de Oncologie - 2000, în România cancerul este într-o creştere alarmantă şi se estimează că această afecţiune va deveni în scurt timp "boala mileniului III", împotriva căreia nu există încă premisele că se va descoperi un antidot. Cancerul este, fără îndoială, o consecinţă. Chiar dacă nu au fost descoperite în totalitate cauzele acestei boli ucigătoare, cercetătorii au reuşit să contureze trei dintre acestea: poluarea, tutunul şi alimentaţia. Cea din urma, potrivit unor studii recente, pare a fi una dintre cele mai importante cauze ale apariţiei cazurilor de cancer.Conform normelor oficiale, prin aditivi alimentari se înţelege orice substanţă care, în mod normal, nu este consumată ca aliment în sine şi care nu este ingredient alimentar caracteristic având sau nu o valoare nutritivă şi prin a cărui adăugare intenţionată la produsele alimentare în scopuri tehnologice, în decursul procesului de fabricare, prelucrare, preparare, tratament şi ambalare a unor asemenea produse alimentare devine o componentă a lor.In listele internaţionale (ca şi în cea naţională), aditivii sunt clasificaţi în 25 de categorii şinumerotaţi specific:coloranţi - pentru a schimba sau a da culoare; E100-E182conservanţi- substanţe care prelungesc perioada de păstrare a alimentelor prin protejarealor împotriva alterării produse de microorganisme; E200-E297antioxidanţi - substanţe care prelungesc perioada de păstrare a alimentelor prinprotejare împotriva oxidarii (de exemplu: râncezirea, schimbarea culorii); E300-E390emulgatori - asigură un amestec omogen între apa şi grăsimile alimentare; E400-E496săruri de topire E400-E496agenţi de îngrosare- substanţe care au capacitatea de a mări vâscozitatea produseloralimentare; E400-E496agenti de gelifiere- substanţe care permit şi care ajută la formarea gelurilor; E400-E496stabilizatori- substanţe care fac posibilă menţinerea proprietăţilor fizico-chimice alealimentelor, menţinând omogenizarea dispersiilor, culoarea etc.; E400-E496agenti de gust (aromatizanti) - se împart in trei categorii: a) substante aromatenaturale - se obţin prin procese fizice enzimatice sau microbiologice din materiiprime de origine vegetală sau animală; b) substanţe identic naturale - sunt identicedin punct de vedere al compoziţiei cu aromele naturale, componentele fiindobţinute prin sinteză; c) substanţe artificiale - se obţin prin sinteză, având structuraşi compoziţia diferite de cele naturale; E600-E640acidifianţi - substante care cresc aciditatea alimentelor, imprimandu-le un gustacru; E300-E390 agenţi antiaglomeranţi - E500-E580amidon modificat - E1400-E1450edulcoranţi (îndulcitori) - substanţe (altele decat zaharul) care se utilizeazăpentru a da gust dulce alimentelor; E900-E999substanţe de afânare - substanţe care contribuie la creşterea volumuluialimentelor fără a modifica valoarea energetică; E400-E496antispumanţi- se folosesc pentru reducerea şi prevenirea spumei; E500-E580agenţi de suprafaţă şi albire-E900-E999 / E1500-1520agenţi deîntărire-afermisanţi - E500-E580umectanţi - E1200-E1202 / E1400-E1450 / E1500-E1520enzime E1100-E1105Sursele aditivilorAditivii alimentari sunt substanţe mai rar extrase din materii prime naturale, de cele mai multeori fiind de sinteză şi în acelasi timp relativ neconventionale.Intre aditivi, aromatizanţii alimentari cuprind substanţe naturale sau sintetice foarte variate.Aromatizantii sintetici sunt admişi numai pentru aromatizarea produselor zaharoase, depatiserie, îngheţată, ciocolată, margarină, băuturi alcoolice distilate şi altor produse conformnormelor de igienă.In ceea ce priveşte coloranţii alimentari, aceştia pot avea atât surse naturale cât şi artificiale.De exemplu, în familia coloranţilor galbeni întâlnim:- E100, Curcumina, are o sursă naturală şi anume şofranul de India- E104, Quinolina, are o sursă artificială şi anume gudronul sintetic de huilă- E102, Tartrazina, produs chimic ce are ca sursa colorant Azo- E107 sau Galben 2G, produs sintetic avand ca sursă atât gudronul sintetic de huilă cât şicolorantul Azo- E110, Galben Floarea Soarelui, produs sintetic având ca sursă atât gudronul sintetic de huilăcât şi colorantul Azo.In familia coloranţilor roşii, întalnim:- E120, acidul carminic, obtinut din surse naturale şi anume din crusta insectelor gestante- E122, E123, E124, E127, E128 au surse sintetice fiind obtinuţi din gudronul sintetic de huilăşi colorantul AzoIn familia coloranţilor albaştrii:-E131, E132, E133 au ca sursă naturală gudronul de huilăSunt folositi ca şi coloranti alimentari naturali: carotenul, xantofila şi clorofila.Coloranţii artificiali au o mare putere de colorare, sunt relativ mai ieftini decât cei naturali, uşor de păstrat şi de întrebuinţat."
Daca tineti la sanatatea vostra si ati reusit sa parcurgeti aceste randuri (multe, stiu!), continuarea o gasiti: AICI ! Chiar merita sa stim cum ne ajuta unii sa murim!!! Veti gasi amanunte despre alimentele pe care le consumam zilnic: salamuri, produse lactate, creme pentru prajituri, instante si baze pentru mancaruri, bauturi racoritoare si multe altele. Cand spuneam, acum cativa ani, ca salvarea noastra de la ortavirea inceata dar sigura, este intoarcerea la sate, mult adevar graita gura mea...
This entry was posted
on luni, 24 noiembrie 2008
at 23:55
. You can follow any responses to this entry through the
comments feed
.