Parerea mea!...  

Posted by Valentina

Iata ca... n-am nimerit-o! Asa ca, nu sunt nici o Mama Omida, dar rămân, totuși Zavo de Hd, pentru ca eu unde scuip, nu ling!
Trăiesc gustul amar al dezamăgirii si al faptului de a nu putea face nimic, pentru ca mi-am dorit o schimbare, in primul rând de mentalitate, apoi de atitudine, dar Dumnezeu n-a vrut asta si atunci ma vad nevoita sa accept exact ce-a vrut Dumnezeu. Din punctul meu de vedere, n-am sa-l mai susțin niciodată pe Mircea Molot, indiferent de situație, pentru ca nu-si are rostul si nu merita susținerea mea, cum de altfel nici nu-i folosește la nimic. Are destui acoliți si lingăi, in jurul lui, care il susțin suficient. 
Asa încât, rămân la opiniile mele, bune-rele, cum or fi, măcar sunt ale mele! Pe de alta parte, planează in gândurile mele si o oarecare suspiciune, mi se pare ciudat. Ca sa înțeleagă toată lumea, ce mi se pare ciudat, am sa preiau câteva informații oficiale:
*Astfel, Mircea Ioan Moloţ (USL) a obţinut 100.378 voturi, cu 19.003 voturi mai multe faţă de Mircia Muntean (USP). Pe locul al treilea s-a clasat reprezentantul PPDD, Haralambie Vochiţoiu, care a primit 27.555 de voturi, în timp ce candidatul Uniunii Socialist Progresiste Eco, Mircea Muntean, a primit 8.038 de voturi.
*Pentru consilieri judeţeni, USL a primit 103.139 de voturi, USP - 68.407 voturi, PPDD - 25.489 voturi, UDMR - 6.593 voturi, PRM - 10.404 voturi, Partidul Ecologist - 3.525 voturi, USPeco- 1.751 voturi.
* Au fost 10.027 de voturi nule şi 208.745 de buletine anulate.
In anii electorali, jumătate din corpul electoral s-a prezentat la urne pentru alegerea autorităţilor publice locale: 56,47% (1996), 50,85% (2000), 54,23% (2004) şi 50,65% în 2008, iar in 2012 avem o prezenta la vot, de 61,87 %.
Acum, haideti sa privim in urma cu patru ani, la aceleași rezultate:
* La alegerile din 2008, voturi valabil exprimate pentru Mircea Ioan Molot : 70.411
* Candidatul PNL, Mircea Ioan Molot, a obţinut la alegerile din 2008, 70 411 voturi, candidatul PDL, Marius Cristian Vladu, a obţinut 53 674 de voturi iar candidatul PSD a obţinut 48 976 de voturi.

Ce putem observa?
In alegerile din 2008, Mircea Molot avea un scor de 70.411 voturi exprimate. In 2012, voturile pentru același candidat, cresc de la 70.411, la 100.378. Atipic si deloc logic! Pentru ca oriunde in lumea asta, voturile candidaților scad după primul mandat. Ce sa mai vorbim, după al doilea?!? Dar, sa consideram ca domul Molot, este atât de frumos, încât 100 de mii de oameni s-au îndrăgostit de el si de binefacerile sale, n-au avut ce lucra pe acasă si au purces sa-l voteze. Raman, însa, câteva semne de întrebare:
- in primul rând, de ce este atât de apropiata diferența, intre suma voturilor validate "clonei" MIRCEA MUNTEAN (8.038) + voturile nule (10.027) care însumează 18.065 voturi si suma voturilor care-l desparte pe Mircea Molot, de Mircia Muntean: 19.003???
- de ce este atât de mare diferența intre voturile primite de MIRCEA MUNTEAN (8.038) si partidul pe care-l reprezinta, adică USPe (1.751)?
- oare cum a reușit Mircea Molot, sa strângă toată diferența de participare la vot, doar pentru sine? Ma refer aici la cei 11% dintre alegătorii care n-au votat in 2008, dar s-au prezentat la urne in 2012, sa-l aleagă pe Molot... Pentru ca, tot statisticile si logica, spun ca, numărul mai mare de alegători, sunt motivați de o schimbare. 
Si, mai am o singura nedumerire, legata de faptul ca nu i-a fost aprobata contestația, lui Mircia Muntean. De ce oare???
In plus, as vrea sa vad si eu, măcar o poza, cu Mircea Muntean. Deh! Ce sa faci? Am si eu un fetiș!
Pe de alta parte, vreau sa-mi exprim dezacordul si dezaprobarea, fata de tot ce a însemnat strategie de campanie a USL, partide care, speram ca se respecta si-si respecta electoratul. Este peste puterea mea de înțelegere, cum s-au putut face niște asocieri de imagini, intre standardul USL si oamenii care au apărut ca ciupercile după ploaie, in preajma partidului si a candidaților. Iar factura lor e îndoielnica si precara, total nedemna de imaginea oricarui partid din alianta... 
Una peste alta, in legătura cu alegerile, nu mai sunt foarte multe de spus, decât, poate, ca îmi pare rău pentru eșecul Dr-ului Bende si al lui Nicolae Timis. Am vaga senzație, iar dacă greșesc este vinovata doar mintea mea, ca niciunul din ei nu a fost cu adevarat susținut. Ca s-au urmărit doar anumite interese, iar bătălia au dus-o cam singurei, in timp ce "greii" loviturilor, imparteau cartile castigatoare. 
In ceea ce-l privește pe Dr. Bende Barna, cred ca nici nu a fost bine consiliat. El trebuia sa apară public, in fata celor care l-au acuzat si denigrat, in fata cetățenilor, sa își spună răspicat punctul de vedere. A preferat varianta televiziunilor, a căror "magie" nu prea face minuni in astfel de cazuri. Cred ca a fost o strategie greșita si care l-a depunctat in fata cetățenilor. In plus, cei care l-au susținut, s-au revoltat ca niște colofâşi, fără impact si fără strategie. De ce oare? Doar ei stiu!!! Asa ca, treaba asta cu susținerea, nu cred ca i-a folosit, ba mai mult, cred ca avea mai mult de câștigat, fără atâtea lipitori pe lângă el. 
Pe partea cealaltă, a lui Nicolae Timis, cred ca e vorba de o trădare in masa. In timpul alegerilor am mai stat si eu de vorba cu unul, cu altul, iar impresia mea, de acum, este ca s-a jucat permanent la doua capete, indiferent ca este vorba de cei apropiați lui, sau de simplii angajați sau cetățeni. 
Oricum... am avut de-a face cu o campanie mizerabila si total nefolositoare. Romanii votează in continuare, ori cu stomacul, ori cu curul, ceea ce e grav si ne vor blestema si copii si nepoții si, cred ca si strănepoții noștri, pentru cât suntem de tembeli, când avem stampila-n mana. 

Părerea mea!...



This entry was posted on joi, 14 iunie 2012 at 17:17 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 comentarii

Anonim  

Tot asa cum povestiti dvs si eu sunt de parere ca Viorel Arion a castigat primaria Hunedoara cu mici si manele - parerea mea , dar, asta-i viata daca nu stii sa pierzi mai bine nu participa ! Daca tineti musai sa vorbiti despre Hateg, veniti in Hateg si vorbiti cu oamenii de pe strada care au fost martori ai comportamentului ex-primarului in nenumarate cazuri, Nicolae Timis s-a tradat singur si daca vorbim de tradare cum poti tu ca si candidat PSD sa te duci cu Mircea Munteanu la Silvas sa-i mai pui si fularul rosu la gat si sa te astepti sa te mai si voteze vre-un pesedist ? Si imi pare rau ,dar, nu s-a jucat la doua capete, vineri pe strazile din Hateg au iesit 1000 de oameni sa-l sustina pe Goia si oricat ar fi incercat Timis sa-i convinga pe ceilalti ca sunt oameni adusi din afara nu a reusit pentru ca Hategul e un oras mic, oamenii se cunosc intre ei si s-au vazut unii pe altii live fara sa trebuiasca sa le spuna cineva ce s-a intamplat !

15 iunie 2012 la 00:08

Trimiteți un comentariu