Reload cu... MEA CULPA !  

Posted by Valentina

In ultimele doua saptamani, am primit cateva zeci de mesaje, pe care le-am trecut prin filtrul judecatii mele, prin cel al propriei intelegeri, astfel incat sa-mi pot da seama ce este corect si ce nu este, in ceea ce fac, sau ceea ce spun. Am facut afirmatii, pornite de la un impuls, sau am formulat consideratii, bazate pe anumite principii. N-am sustinut niciodata ca detin adevarul absolut!!! 
Pe acest blog, considerandu-l un jurnal public, am publicat o parte din trairile mele, nuante ale judecatii mele... In speta pe cele mai intense. Pe aceasta pagina virtuala, mi-am exprimat opiniile si v-am aratat sufletul meu. Recunosc ca, am omis multe lucruri!!! Am facut aceste omisiuni, tocmai pentru a nu distruge oameni, sau pentru a nu lovi sub centura, pentru ca, fara falsa modestie, stiu ca multe persoane, extrem de multe, asteapta anumite raspunsuri aici, considerandu-ma un formator de opinie, pentru simplul motiv, cred, ca mi-am exprimat liber si sincer, fiecare gand, fiecare stare... 
Spuneam ca am primit foarte multe mesaje... Fragmente ale acestora le voi publica, pentru a intelege motivul care m-a determinat sa imi schimb atitudinea. In viata mea "m-am sucit" doar de doua ori si, in ambele cazuri stiind sa recunosc ca am gresit. Acelasi lucru il voi face si in acest caz, pentru ca analizez cu atentie tot ce mi s-a spus, INCA fac conexiunea celor intamplate, cu cele ce mi s-au semnalat si incerc sa-mi extrag propriile concluzii. 
Ca sa nu va mai tin in suspans, am sa va explic despre ce este vorba: 
- mi s-a reprosat de nenumarate ori ca sunt amanta lui "x" sau "y" si de aceea emit anumite pareri...
- mi s-a reprosat ca sunt mituita de "x" sau "y" si de aceea ridic in slavi pe cate cineva...
- mi s-a reprosat ca sunt fixista...
- mi s-a spus ca sunt frustrata... 
... iar lista poate continua! 
În cele de pe urma comentarii, mi s-au spus anumite lucruri care m-au pus serios pe gânduri... 
Am fost întrebată dacă sunt proasta, sau fac pe proasta, dacă imi dau seama, sau am uitat, cât rău mi s-a făcut, dacă stiu exact ce vorbesc, atunci când iau apărarea cuiva. Si mi-am dat seama ca... ASA E! 
Am realizat ca, pentru persoanele cărora le-am luat apararea aproape un deceniu, eu sunt extrem de nesemnificativa. Am realizat ca m-au calcat in picioare, m-au acuzat, m-au transformat in ceva ce nu sunt si n-am fost vreodata, si-au batut joc, iar acel cineva care a avut de pierdut, care a fost judecat greșit, care a fost înlăturat si șters de pe liste... am fost EU! 
Iar asta se întâmplă de aproape 7 ani!!!
Făcând aceasta socoteala, dincolo de ceea ce vrea sufletul meu si de ceea ce spun principiile mele, am tras linie si am decis sa ma reinventez! 
Astfel, in ceea ce priveste aceasta campanie electorala, am sa ma comport ca si cand as fi SINGURA ÎMPOTRIVA TUTUROR!!! De fapt, nu greșesc cu nimic... 
Nu știu dacă, mesajele primite au rolul de a-mi manipula gândurile, nu știu nici dacă voi găsi cea mai corecta cale, dar eu le-am perceput ca pe un duş rece, care m-a trezit la realitate. 
Mi-am amintit moment cu moment, tot răul care mi-a fost făcut, am răscolit prin "sertarul" cu amintiri, sa-mi dau seama exact, cât de proasta sau de deșteaptă am fost si... ce sa vezi?!? Am descoperit fotografii, copii ale unor documente sau contracte, bilete de avion și fişe de cazare, am găsit cardul cu înregistrările audio si video, pe care le-am păstrat just in case... si multe alte dovezi care ar putea zgudui toată lumea politica din județul Hunedoara... dovezi de care, se pare, cinva știa că le dețin, din moment ce, in urma cu 4 ani, mi s-au oferit 30 000 de euro, ca sa le scot la lumina. N-am făcut-o atunci, bazându-mă pe acele principii de bun simt, considerând ca e mai bine sa nu fac rău nimănui. Se pare ca am greșit... Acum se confirma faptul ca... nu-s atât de deștepta când judec cu sufletul sau conștiința! Iar asta mi-a dovedit-o faptul că, deși n-am făcut NIMIC, am supărat pe toată lumea. 
Dacă ați lecturat toată această poveste, am și eu o întrebare de bun simț: 
ce sa fac? 
Sa scot public aceste dovezi, care ar arata lumii adevarata fata a unor oameni? 
Sau sa imi vad de treaba mea?

This entry was posted on miercuri, 9 mai 2012 at 23:49 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 comentarii

Anonim  

Este bine sa publici tot!

10 mai 2012 la 00:14

se spune ca cel ce cu sabia omoara, de sabie va muri, dar vai de cel ce va manui sabia.
ceva de genul acesta cred ca e.
mesajul oricum cred ca e edificator.
lasa justitia in mana lui Dumnezeu. el e singurul care stie sa faca dreptate divina.
adevarul e mereu relativ.
ai cerut opinii. aceasta e opinia mea.

10 mai 2012 la 14:41
Dana Dinulet  

fa un exercitiu de imaginatie: ce se intampla daca scoti "amintirile"din sertar? cui ii va face bine? cui ii va face rau? merita? care e scopul actiunii mele? ma face pe mine mai fericita/multumita/bogata aceasta actiune? ma voi mai putea uita in oglinda a doua zi?
si, functie de raspunsurile pe care ti le dai la aceste intrebari, vei lua decizia corecta pentru tine.

11 mai 2012 la 11:35
Anonim  

Daca sunt lucruri serioase de care opinia publica trebuie sa stie, faceti public totul.

14 mai 2012 la 10:03

Trimiteți un comentariu