Exploatarea cu cianuri = MOARTE !  

Posted by Valentina

Privesc cu consternare, la tot ce se intampla chiar sub nasul nostru, la diferentele de opinii si la felul mizerabil, in care sunt luati in deradere, miile de oameni care striga cu disperare, in Bucuresti, ca exploatarea cu cianuri este echivalenta cu moartea sigura. 
De ce credeti voi, cei care stati linistiti acasa, ca tari precum GERMANIA, TURCIA, GRECIA, ARGENTINA, etc. au refuzat si INTERZIS, exploatarea minereurilor cu cianuri? Pentru ca ei pun inaintea spagilor, interesul national si al popoarelor pe care le reprezinta, cunosc riscurile si consecintele DEVASTATOARE si IREVERSIBILE ale acestui procedeu, asupra populatiei si a mediului! Masurile propuse de catre cei ce vor exploata cu cianuri, indica amplasarea unor obiective miniere - CARIERE DESCHISE, DRUMURI, HALDE - amplasate DIRECT peste mediul inconjurator si peste zeci de monumente istorice, protejate de legile Statului Roman. 
Efectul exploatarii cu cianuri, este extrem de graitori la Rosia Poieni. Va las pe voi sa trageti concluzii si sa va imaginati aceasta exploatare, la Rosia Montana, extinsa pe perimetrii de sute de ori mai mari. Ca sa intelegeti mai bine, luati in calcul ca, Muntii Apuseni, ar fi rasi de pe suprafata pamantului!!!
O alta minciuna care vizeaza proiectul, este legata de crearea a 2000 de locuri de munca, pe timpul constructiilor, ca mai apoi, in exploatare, sa fie nevoie doar de 800. Ce vor face cei 1200 de romani care-si vor pierde locul de munca? Unde se va ajunge? Iar cei 800, nu vor fi, sub nici o forma localnici, pentru ca exploatarea cu cianuri necesita o pregatire speciala, fiind un procedeu chimic pur, nu o necesitate de mana de lucru.  
Pe de alta parte, noi ne vindem tara, in cel mai cumplit fel cu putinta: o dam de gratis! Niciunde in lume, unde s-au concesionat minele, statele proprietare n-au lasat garda mai jos de 20 % din beneficii. Noi ne multumim cu 4 - 6 %. JOSNIC si UMILITOR!
Sa mai adaugam un aspect, presupus de mine, nimic certificat, dar... cum in Romania nu mai e nimic pe bune, incep si eu sa fac scenarii:
1. Toata lumea vede la televizor doua tabere: una care vrea locuri de munca, alta care se opune exploatarii si distrugerii.
2. Se vorbeste despre resursele de aur, fara a fi mentionat faptul ca acolo sunt zeci de alte resurse minerale, MUUULT mai importante decat aurul si aici mentionez doar WOLFRAM-ul, adevaratul motiv de exploatare la Rosia Montana, pentru ca... ia ghiciti?!? Acest metal "clasat", este folosit la productia ARMELOR NUCLEARE (dar nimeni nu sufla nimic, despre asta), Romania fiind printre cele mai bogate tari din lume, in minereu de wolfram!!! Si iata cum ne luminam!!!
3. De ce trebuie concesionarul sa exploateze minereurile muntilor nostri, doar cu cianuri? Pai... pentru ca este o exploatare RAPIDA!!! Adica, mai sunt 3 ani de mandat politic al celor care ne vad tara si ei trebuie sa-si faca rapid treaba! Am lamurit-o si pe asta, pentru ca, metode de exploatare miniera, sunt... slava Domnului, destule. Dar mai anevoioase!
4. Cum se face si de ce anume exact pe acest subiect, ca mii de oameni ies in strada, 90% din ei fiind trimisi de ONG-uri cu subventii de la stat??????????????? Asta nu se intreaba nimeni? De ce n-au iesit romanii in strada, cand au fost CONDAMNATI LA SARACIE, prin taierea salariilor? De ce n-au iesit in strada, cand li s-au furat pe fata voturile, cand au fost mintiti si umiliti? De ce tocmai acum? Si de ce sunt in strada cei care reprezinta ONG-uri ce "traiesc" din banii nostrii, ai tuturor? Va spun eu: pentru ca ŞPAGA, in conditii de oponenta nationala, trebuie sa fie pe masura!!! Cand li se va da semnalul de incetare, vor disparea cu totii!!!
5. Un aspect extrem de dubios, este faptul ca RMGC, firma care l-a scos la rampa pe Frank Timis si va exploata la Rosia Montana, mai are in "palma" Apusenilor inca trei exploatari aurifere: Bucium, Baisoara si Certejul de Sus, ultimile doua, din Hunedoara!!! 
Acum, ca avem o vedere de ansamblu, sa recapitulam!
Mii de oameni in strada impotriva cianurilor, niciunul nu striga pentru aurul nostru! Riscul ca Roamnia sa fie distrusa si transformata in desert, este de 100%! Si nu doar Romania! Pentru ca efectul nociv al cianurilor, la scara la care vor fi folosite, este de aproape 1000 de hectare de jur imprejurul exploatarii, asta insemnand ca Delta Dunarii DISPARE, muntii devin dune de nisip sterp, iar Ungaria este pe raza teritoriului afectat! Adica... ii facem pulbere si pe unguri! Mai luam in calcul si minciunile pe care ni le baga sub nas un guven inconstient sau nebun, aspectele ascunse ale intentiei lor, ipocrizia noastra si lasitatea unui popor care si-ar vinde si mama pe nimic, ca nu suntem doar daci (la naiba!), suntem si balcanici jegosi si prosti!
Asa ca, eu strig spre voi, din toti rarunchii:
IESITI ACUM IN STRADA!
Iesiti cat inca se mai poate face ceva! Dejucati-le planurile murdare si alaturati-va celor pusi de ei sa strige in Bucuresti, lozinci impotriva exploatarii, pentru ca nu e de gluma! Daca nu o faceti pentru voi, ganditi-va la copii vostrii, care sunt condamnati la moarte sigura!!!
Eu v-am spus toate aceste lucruri, fiind doar ceea ce simt eu, ca un semn de revolta si neputinta, din iubire fata de pamantul asta sfant si din responsabilitate fata de copilul meu si cei ce-i vor urma!
OPRITI EXPLOATAREA CU CIANURI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AURUL si toate zacamintele minerale din Romania, SUNT ALE ROMANILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

This entry was posted on luni, 23 septembrie 2013 at 15:17 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu