Zane ursitoare Hunedoara, Deva, Simeria, Orastie, Hateg  

Posted by Valentina

Nu vreau sa fiu răutacioasa si nici impertinenta, sau părtinitoare. De obicei, ce-i facut de noi, e mai special decat ce fac alții. Însă... am aruncat o privire pe youtube, pe principiul : am privit peste gard la vecini, sa vad pe unde ma situez eu, cu proiectul meu de        ursitoare tradiționale, in comparație cu alții. Si din nou spun: nu vreau sa ma credeti rautacioasa!!!... dar n-am avut răbdare sa urmăresc nici un filmuleț, de la un capat la altul. N-am înțeles niciodată, de ce trebuie sa vina ursitoarele, in rochii de mireasa sau de nașă, cu coifuri si baghete de vrăjitoare, sa ursească un spirit nou, abia venit pe lume si, cu toate acestea, sa se creadă "zâne". Păi zâna, din străbunii-străbunilor noștri, din povesti, din mitologie, de oriunde ar fi, nu are pe cap coif, ci coroniță de flori. Dar, trecând peste aceste aspecte, am dat de altele: toate zânele-vrăjitoare, au aceleași texte, aceleași atitudini, aceeași tragere de timp (sa umple cele 15-20 minute promise), mama si pruncul sunt așezați în mijlocul sălii, pe un scăunel, de parcă ne supunem unor cutume ale ursitului, in care totul trebuie sa fie după cum au făcut primele "inventatoare" ale ursitului la botez. Iar ca sa mi se pună capac la cârcoteală, ce să vezi? Unele zâne-vrăjitoare chiar fac play-back. M-am uitat de două ori, ca nu-mi venea să cred, dar spre nenorocul lor, făceau același lucru... 
Si atunci, dragii mei, stau si ma întreb:
- sunt, oare, devina penibilele zâne-vrăjitoare, care... atâta pot, atâta fac?
- sau, părintii acestor copii, sunt chiar mai penibili ca ele???... neînțelegând ca, această ursire nu e DOAR spectacol sau paradă, ci e LEGEA ATRACȚIEI, pentru ca, ORICE CUVÂNT E VIBRAȚIE, iar vibrația ajunge unde este trimisă şi transmisă. Crea ce înseamnă că, supunându-ţi propriul copil la o măscăreală fără temei şi noimă, din dorinţa de a-i arăta copilului, peste ani, ce mare socoteală s-a petrecut la botezul lui, nu fac altceva, decât să atragă asupra lui, consecinţele nesocotelii la maturitate, a neştiinţei şi a ignoranţei. 
Am sa scriu un articol, intr-o bună zi, despre nuntă şi nuntire, despre taina botezului, despre importanţa lucrurilor neimportante din vieţile noastre si despre neglijarea TOTALĂ a celor cu rost. Dar... altă dată.
Mă veti întreba: bine, bine, dar cu ce esti tu si ursitoarele tale, mai brează ca celelalte?!?
Ei bine, am să vă dau câteva argumente, lipsite de orice părtinire:
- în primul rând, noi nu ursim!!! Ne-am luat numele de zâne ursitoare, pentru că aşa e învățat românul să le numească, dar noi nu ne jucăm cu ceea ce facem. Am lăsat "spectaculosul predestinării" în seama bunului Dumnezeu şi am creat o "grupare" de doi străjeri daci şi 3, până la 6 ZÂNE, care au menirea de a ajunge până la "granița" spectacolului, rămânând însă, ancorați în ceea ce ne-am propus de la bun început: INCANTAŢIA în RUGĂCIUNE, făcută cu toată trăirea conștientă a unor spirite atinse de trezvie .

- în al doilea rând, nu prostim pe nimeni, aducând trei domnişoare, cu aliură de dive, care să baleteze în jurul unui copil nevinovat, fără să spună nici un cuvânt ( ca e totul inregistrat, trăiasă play-back-ul!), ci aduc între 3 şi 6 ZÂNE, care rostesc şi ROSTUIESC, antrenând în acest moment, atât personajele principale ale evenimentului, cât şi pe cei prezenţi. Mai avem, ca pesonaje, doi daci, care deschid calea cu torţele aprinse, aducând prin simbolistica focului, lumina (ştiinţei, a întelegerii, a CONştiinţei) şi arderea (păcatului, a neînţelegerii şi a nestatorniciei).
- în al treilea rând, suntem singurele ursitoare, care aducem SIMBOLURI, atât mirilor, cât şi copilului, lăsându-le ambilor, garanţia bunelor intenţii, prin manufactura personalizată, pe care o vor primi de la ZÂNE!
- şi DA!, pentru că, promovăm simplitatea şi discreţia, bunul gust, tradiţia şi bunele intenţii, la un "preţ" MUUULT mai mic decât în alte cazuri!!!
Lista e lungă şi poate continua din orice punct de vedere am aborda subiectul. Insă, eu m-am răcorit!!! Cine a vrut sa citeasca acest articol, cu siguranţă a înteles ce am vrut să spun si, daca s-a înteles, cu sigurantă nu se vor face greşeli.
Mai am de precizat, pentru cei ce m-au intrebat, ca DA!... mergem oriunde in judetul Hunedoara şi în ţară. Şi tot DA!... organizăm nunti si botezuri in stil traditional, dar acesta este un subiect pe care am sa-l dezvolt cu altă ocazie. 
Cei interesati de serviciile noastre, ne gasesc la cele două numere de tel: 0725695466 sau 0755929995
Iar pana va hotarati sa ne sunati, vă propun să urmăriţi ceva frumos:  

This entry was posted on duminică, 20 iulie 2014 at 21:57 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 comentarii

Interesant. Mult noroc!

29 octombrie 2014, 17:40
Anonim  

Cam cat costa un spectacol cu 3 zane pentru un botez? Un pret informativ m-ar interea.

20 aprilie 2015, 00:10

Noi avem 5 personaje. Iar contravaloarea prestatiei o aflati daca ne contactati telefonic.

20 aprilie 2015, 11:56

Un număr de tel?

30 octombrie 2015, 14:53

Trimiteți un comentariu