Ursitoare la botez - 0725695466 sau 0755929995  

Posted by Valentina

Un moment unic, pregatit special pentru micutul pui de om, venit pe lume!

Pentru parintii interesati de un asfel de moment, la botezul copilului lor, vin cu o serie de lamuriri si imagini, menite sa va ajute in luarea unei decizii. 
In mod firesc, primul pas este acela de verificare a pieței de oferte. Iar la acest capitol, va informez ca nu suntem nici cei mai ieftini, dar nici cei mai scumpi de pe piata. Am ales o cale de mijloc, menita sa puna in echilibru orice buget, alocat acestui tip de eveniment, astfel incat, sa si-l permita si cel bogat si cel mai putin avut financiar. 
Daca vi se va spune, in alte parti ca: "pretul oglindeste calificarea, sau competenta" spuneti-le parerea mea, ca: nu exista ursitoare calificate!!! Asta cu... noi suntem cele mai bune, cele mai minunate, tine la mintile slabe!!! Daca ai o oferta, care sa combata concurenta, prezint-o in raport cu ceea ce oferi TU, nu ceilalti! Asa ca... noi, prin natura pretului pe care-l practicam, nu invocam "competenta" ci faptul ca nu facem din asta un bussines, ci o facem cu pasiune, cu daruire si constiinta impacata. 
In alta ordine de idei, veti verifica oferta, in functie de modul in care va doriti sa fie ursit copilul vostru. Aici aveti de ales intre cele doua variante, existente pe piata, in acest moment: varianta clasica (zanele Disney), sau varianta traditionala (adica noi). Iar aici, fiecare trebuie sa aleaga varianta cu care rezoneaza! Orice alt criteriu, care va poate fi pus sub nas, este de prisos... Daca va plac vraji-ursitoarele cu baghete si coifuri, care... de la Iasi la Timisoara, Galati si Buzau, au acelasi text, baleteaza si ii "ursesc" copilului, meserii, care mai de care mai interesante, pe langa vila cu piscina... (obligatorie!!!).... atunci indreptati-va atentia spre ele! Daca doriti o ursire traditionala, unde... taranul roman stia ca DOAR DUMNEZEU poate croi un destin, fara pretentia de a fi ursitoare, ci ZÂNE, asa cum poporul nostru a pomenit din strabuni, atunci ne puteti suna pe noi! Ceea ce facem noi, se numeste RITUAL DE STATORNICIE, expus artistic, bazat pe elemente ritualice stravechi si pe simbolistica sacra. N-are nici o lagatura cu alt tip de ursire, pe care l-ati vazut vreodata!!! 
O alta problema, izvorata din frustrarile "concurentei", este legata de numarul de personaje. Si aici trebuie sa fac o lamurire: in general, cele care se isterizeaza, sunt in numar de 3 si au o problema ca noi suntem 4 personaje, uneori 5 si chiar 6. Am sa le explic si lor si dumneavoastra, celor ce vreti sa cunoasteti cateva aspecte, pe cat de interesante, pe atat de importante, in alegerea pe care urmeaza sa o faceti. Ca sa intelegeti ce spune mitologia GREACA, cea in urma careia s-au adunat cateva fete, doamne, sau ce-or mai fi, atunci intrati AICI! Pe scurt, vraji-ursitoarelor, daca nu vreti sa faceti un teatru dulce, sau chiar prost, atunci hotarati-va sa respectati cativa termeni de baza: ori sunteti 2 ursitoare bune si una care sa intruchipeze incercarile vietii, ori sunteti 3 bune si una rea (asa cum s-au obisnuit romanii care nu stiu ce se intampla in alegerea lor)! Iar acum, am sa va dau de citit despre ceea ce suntem noi: AICI !
Stiu ca n-aveti rabdare si nu intelegeti de ce e atat de dificil sa faci o astfel de alegere... dar va atrag serios atentia, ca nu e de joaca!!! Si am sa va explic de ce: una dintre cele mai mari si mai frumoase TAINE ale ortodoxiei (religia in care va increstinati copilul!!!) este TAINA SFANTULUI BOTEZ! In mometul savarsirii ei, pruncul vostru primeste pentru prima oara, DUH SFANT ! Adica, se intregeste SFANTA TREIME, in trupul, spiritul si sufletul pruncului vostru... Si atunci, va rog sa va raspundeti singuri la urmatoarea intrebare: dupa aceasta taina, dupa aceasta savarsire a curatiei depline, merita sa aduceti mascarici, care sa baleteze sau sa joace teatru, peste aceasta taina??? N-as fi facut aceste precizari, pentru ca nu-mi place sa tai creaga de sub picioare nimanui, dar am "primit" mesaje inveninate si cred ca nu e corect ca lumea sa stie doar o singura varianta! 
Referitor la numarul nostru de personaje, asa ca, dau si aceasta explcatie: numarul de 4, reprezinta un dac si trei zane. Cel de 5: un dac, o zana fecioara si 3 zane ursite, cel de 6, reprezinta FLOAREA VIETII, dar depaseste intelegerea actritelor. 
In ceea ce priveste TEXTUL, cel invocat mai sus, tin sa precizez ca nu are nici o legatura cu textele generale, folosute de restul lumii, el fiind o compozitie proprie, generat din alte considerente, decat cele bazate pe actorie. 
Ursirea noastra este in rugaciune, o invocare a valorilor noastre crestine, bazata pe simbolistca spirituala si suficient de documentata, ca sa nu intineze nimic din ceea ce a primit copilul, prin taina Sfantului Botez!!!
Un alt aspect, deloc de neglijat, este acela legat si de pret si de continut. Pe langa faptul ca, firesc, fiecare personaj trebuie remunerat, exista un cost de transport, de la o ocatie la alta si mai exista cheltuieli conexe, ceea ce alte trupe de ursitoare, nu au. Adica ele vin, isi fac baletul, spun textul, flutura cu bagheta, isi iau banutii... dispar ca-n mitologie. La noi, e altceva: din suma pe care o solicitam, pe langa plata personajelor, noi facem cateva daruri, care si ele costa, pentru ca, princului vostru sa-i ramana, peste timp, nu doar fotografiile, ci si dovada ca ne-am intersectat, special pentru el, in aceasta viata. Nu e mare lucru, dar e din suflet. Si n-am sa explic aici, pentru ca se vede in imagini. 
Am facut aceste lamuriri, in urma unor sesizari repetate, in urma unui tupeu tolerat de mult timp, considerand ca, tacand, dau apa la moara la ceva ce nu e corect.
De aici si pana la alegerea voastra, lasati-va timp si reflexie atenta... e vorba de copilul vostru!

Cu drag, o zana ursita!This entry was posted on joi, 3 septembrie 2015 at 21:28 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 comentarii

cat de frumos!!!!

30 septembrie 2015, 14:46

Trimiteți un comentariu