Habemus primarus  

Posted by Valentina

Hunedoara a votat din nou. Cum a votat? Pe cine a votat? Din ce motiv a votat? Sunt lucruri pe care nu le vom sti, poate, niciodata.
Nu este o noutate faptul ca eu, ca si cetatean, nu mi-l doream pe Ovidiu Hada primar. Dar, asa a hotarat Hunedoara, nu-mi ramane decat sa respect decizia majoritatii. Il felicit pentru victorie, indiferent cum a fost obtinuta, pentru ca, nu-i asa?... in lupta si in dragoste, orice arma este admisa. Mai trebuie sa felicit pe cineva, de fapt l-as felicita numai pe dansul, dar asa este sportiv sa feliciti invingatorul... in fine! Il felicit pe dl. Mircia Muntean pentru "sclipire" in alegerea candidatului, chiar daca opiniile mele nu coincid cu ale sale. Pana la urma, conteaza faptul ca ai castigat, nu modul in care castigi. Iar daca solutia aleasa te duce la victorie, inseamna ca alegerea a fost inspirata. Eu cred in continuare ca se puteau castiga alegerile in Hunedoara si oriunde, cu un liberal adevarat. Partidele politice sunt insa deficitare la capitolul solutii, pentru ca se cauta unde nu este... Dar, sunt la fel de convinsa ca atat Mircia Muntean, cat si celilalti liberali prin constructie, vor ajunge la concluzia ca nu am gresit cand am facut unele afirmatii, ba chiar mai mult, timpul le va dovedi ca oamenii sunt cameleoni si ca e adevarata zicala conform careia : ca sa iti dai seama de caracterul unui om, trebuie sa il lasi sa se creada rege...
Promit sa respect decizia acestui vot, timp de patru ani, si mai promit sa fiu din nou pe lista de candidati peste patru ani. Pentru ca mi-a placut aceasta experienta si fascinant e drumul pana la destinatie, nu destinatia in sine.
Recunosc si ca imi pare rau pentru infrangerea lui Nicolae Schiau. Mie, personal, acest om imi place, iar in decursul acestor 4 ani in care a fost primar, am avut doua momente in care am fost chiar mandra de dansul. Unul dintre aceste momente vi-l pot impartasi, se refera la faptul ca anumite persoane si-au dorit sa concesioneze castelul, iar dansul a sustinut o forma de participatiune, pentru ca monumentul sa ramana al hunedorenilor. Judecati singuri si trageti concluzii. Mai am certitudinea ca incepand din acest an se vor instraina toate domeniile din jurul castelului nostru, ca se vor preschimba multe aspecte ce tin de acest subiect. De acest lucru imi pare cu adevarat rau. Sper sa ma insel!
Inca o data felicitari invingatorilor! Iar invinsilor le doresc nervi de otel, iar peste patru ani sa ne reintalnim sanatosi!
Valentina Melcea

This entry was posted on luni, 16 iunie 2008 at 23:08 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 comentarii

am asteptat si eu cu sufletul la gura aceste rezultate si nu pot sa spun cu draga inima "respect decizia majoritatii" pentru ca sunt ingrozita de aceste rezultat, sa ma ierte Dumnezeu si domnul Hada daca gresesc, dar am ramas fara cuvinte. o doamna draga mie pe care o respect mult a spus, afland rezultatele: avem ce meritam! oare sa ne inselam? sa-i acordam omului prezumtia de nevinovatie? sau sa luam de bune zvonurile ca hd va fi "portita" de platire a datoriilor Devei, asa sa fie? multi au strigat in noaptea aceea pe strazi: "ne-a auzit Dumnezeu, a castigat Hada!" eu stiu un lucru: cand insisti tare, Dumnezeu iti da ce ceri, chiar daca nu este dupa voia Lui, macar si ca sa te invete o lectie. ma tem ca aceasta lectie va fi usturatoare, ma rog sa ma insel....

17 iunie 2008, 10:17

Trimiteți un comentariu