A treia zi fara apa  

Posted by Valentina

Frustrant! Injositor! Perfect legal (spun ei), total imoral (credem noi)! Masura de urgenta (spun ei), masura de kkt (credem noi)! Iar ca sa va demonstrez, asa cum am facut-o si in campania electorala, (dar nu a prea inteles nimeni atunci... mai fac acum o incercare), ca statul roman isi umileste in mod josnic cetatenii, va argumentez cat de legala este masura Apaprodului, de protejare a persoanelor care-si platesc datoriile, fata de persoanele care isi bat joc. Cu alte cuvinte, semnalez o incalcare grava si repetata a Constitutiei Romaniei, legea de capatai a tuturor legilor:
CONSTITUTIA ROMANIEI

CAPITOLUL II Drepturile şi libertăţile fundamentale
Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică
ARTICOLUL 22 (1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.
(2) Nimeni nu poate fi supus torturii şi nici unui fel de pedeapsă sau de tratament inuman ori degradant.
ARTICOLUL 23(1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.
ARTICOLUL 31(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.
ARTICOLUL 34(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.
Nu merg mai departe, ci raman doar aici, pentru ca sunt incalcate, deja, patru prevederi legale fundamentale. Din pacate, incalcarea aceasta, are loc intr-un stat care doarme. Nimeni nu se sesizeaza, nimeni nu poate interveni, nimeni nu face nimic...
Iar acum, va fac eu cateva dezvaluiri, domnilor responsabili de aceasta anomalie, dezvaluiri care pot fi probate cu martori, facturi si multeeeeeeeeeee tabele:
- in primul rand, domna Nemtu, cea care face incasarile pentru asociate, a omis sa va spuna ca in tabelele pe care vi le baga sub nas, sunt sume restante, inclusiv, pentru TERMOFICAREEEEEEEEEEEEEEE!!! Termoficare care nu mai exista de peste 7 ani. Nici macar nu are cui sa vireze acesti bani, pentru ca firma de termoficare este dizolvata. Dar in nici un astfel de tabel, nu este specificat acest lucru. Eu, personal, m-am trezit peste noapte cu o datorie de 270 de Ron, iar explicatia a fost ca e datoria fostului proprietar al apartamentului in care locuiesc, pentru o termoficare inexistenta. Desi, tot aceasta doamna Neamtu, i-a dat fostului proprietar, o adeverinta prin care semnaleaza ca acesta nu are nici o datorie catre asociatie. Altfel, nu se facea contractul de vanzare-cuparare. Tot aceasta domana Nemtu, scoate ,sub presiunea nostra, facturile pe care proprietarii cu datorii le achitasera cu cateva zile in urma, facturi pe care domnia sa nu le inregistrase, deci nu virase banii in conturile Apaprodului, deci nu avem apa... NIMENI NU FACE NIMIC!!! NIMENI NU SE AUTOSESIZEAZA!
Mai specific faptul ca nimeni nu a anuntat aceasta sistare a apei menajere si nimeni nu specifica durata acestei sistari.
Acum va intreb eu: cat este de legala aceasta masura, in conditiile in care nimeni nu a actionat legal pe nimeni?

This entry was posted on vineri, 10 iulie 2009 at 04:43 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

2 comentarii

Valy inca eu am fost ferit de o asa masura din partea Apaprod-ului dar asta nu inseamna ca nu m-am interesat si de masurile pe care le pot lua eu, ca bun platnic.
Absolut niciuna!
Deoarece toti cei ce au datorii mari, sunt cu apartamentele arvunite pe la banci ori daca sunt dati in judecata nu pot fi recuperate nicicum creantele pentru ca prin ordin judecatoresc nu le poate fi luate inca o data apartamentele.
Dar ei isi platesc ratele la banci, mananca zi de zi pulpane si gratare iar intretinerea... Mai conteaza si aia? Nu... las ca nu au ce sa-mi faca.
Asta e gandirea lor....
Solutia?! Contorizarea individuala. Care nicidecum nu vine cu bune si frumoase. Pe langa investitia personala(financiara), fie iarna fie vara ai condens in casa pe unde e traseul tevii si dupa el vine si mucegaiul, igrasia.... bolile respiratorii samd...
Bine ar mai fi o solutie... Daca tot iti iau apa sa nu le mai platesti nici tu. Ii va paste pe astia de la Apaprod falimentul, daca toti vor face asa iar atunci cu siguranta alta va fi strategia lor.. Ii vor respecta pe cei ce le platesc salariul, adica pe noi, bunii platnici.

10 iulie 2009 la 15:45

Inteleg ca situatia e frustranta si nedreapta, dar ideea e in felul urmator - atat timp cat contorizare este colectiva solutiile sunt doua - aceasta de a taia apa/caldura pe tot blocul, sau aceea de a nu taia pe nimeni si de a creste pretul la absolut toti abonatii si sincer asta mi se pare si mai nedreapta... sa mi creasca mie pretul pentru ca nea Mitica de la Copsa Mica nu si-a platit apa... macar asa voi daca il stiti pe nea Mistica puteti sa-l trageti de maneca sa mearga sa plateasca...

11 iulie 2009 la 23:49

Trimiteți un comentariu