Concurs cu premii  

Posted by Valentina in , , ,

In urma postarilor ce contin opiniile mele politice( Episodul 1, Episodul 2, Episodul 3), am primit un mesaj din partea unui domn ce detine o firma de aparatura electrocasnica, din judetul Hunedoara, care-mi propunea un concurs cu premii, in vederea stabilirii opiniilor politice, pana la finalul acestor alegeri, cu sanse mari sa-l prelungim si la europarlamentare. Recunosc ca, nu m-am lasat impresionata de mesaj, crezand pentru inceput ca este o gluma. In aceste zile m-am si intalnit cu respectiva persoana, care insista, deocamdata, sa-si pastreze anonimatul, si care pune la bataie, trei premii: un robot de bucatarie Moulinex in valoare de aproape 600 RON, o masina de spalat rufe Indesit cu o valoare de 1000 RON si un televizor plasma cu diagonala de 94 cm, cu valoarea de 1900 RON. Vi le pot si arata:








Acestea sunt produsele, pe care vi le ofera cu tot cu garantia aferenta.
Conditia este ca pana la data de 30 noiembrie, sa postati un comentariu argumentat si cu un continut clar, in care sa existe si obtiunile voastre electorale. Specific ca pot participa cititori de pretutindeni, nu doar din judetul Hunedoara, deoarece subiectul este de larg interes, iar daca printre castigatori se vor afla si persoane care nu locuiesc in judetul Hunedoara, vor primi produsele prin intermediul curierului rapid. Premiul va fi livrat in perioada 15-20 decembrie. Castigatorul va fi anuntat intre 1 si 10 decembrie.
Mentiuni pt. participanti: fiecare mesaj va fi publicat, exceptie facand cele care contin injurii sau cuvinte vulgare. Pentru cei ce-s doresc pastrarea anonimatului, mesajul poate fi trimis pe adresa mea de e-mail: valentinaghe@yahoo.com iar eu il voi publica in regim de anonimat, datele participantului, pastrandu-le doar pentru a putea intra in contact in cazul castigarii unuia din premii. In rest, ceilalti participanti sunt rugati sa-mi specifice la adresa URL macar o adresa de e-mail. Sau, sa imi fie trimis mesajul direct pe e-mail, iar la finalul acestuia sa imi scrieti adresa e-mail, si numar de telefon. Ideea e sa va pot contacta.
Acestea fiind spuse, va doresc succes si mie spor la analizat parlamentari.
Parerile voastre, acum chiar conteaza!

This entry was posted on miercuri, 5 noiembrie 2008 at 18:42 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

53 comentarii

Anonim  

Valentina, te rog mult sa mai explici o data ce trebuie sa facem. Nu am inteles si vreau sa castig si eu masina de spalat. Multumesc

7 noiembrie 2008 la 11:58
Anonim  

Bun.. deci încă o dată, cine stabileşte câştigătorii??

7 noiembrie 2008 la 19:18
Anonim  

As putea scrie un articol nu un comment, pe tema "Eu cu cine votez in 2008 ?". Problema este ca nu prea ai cu cine sa votezi, cele 3 mari partide au fost deja la putere insa toate au dat-o in bara, mai mult sau mai putin. Astfel ca, in momentul votului stai si te intrebi "Sa votez cu aia care au fost foarte rai sau cu aia care au fost rai?". In momentul de fata nici aia portocalii nu au fost buni dar mai bine cu ei decat cu astialalti galbeni care dau cu stangu` in dreptu si se balbaie in guvern. Treceam peste toate cu vederea insa in momentul in care toata lumea voteaza pentru marirea salariilor cu 50% si a doua zi vi si spui ca nu este o solutie buna inseamna ca ori ne cred copii de 7 ani ori sunt siguri ca altii au facut rele mai mari ca ei.

8 noiembrie 2008 la 09:24
Anonim  

@Loredana
1. Imi citesti comentariile din serialul: Plecati fruntile! Vin alegerile...si iti spui parerea in legatura cu ceea ce citesti.
2. Mai trebuie sa scri parerea ta personala in legatura cu alegerile din 30 noiembrie si obtiunile tale politice.
3. Imi furnizezi pe adresa de e-mail pe care am mentionat-o, o data de contact, pentru a putea lua legatura cu tine.
4. Atat!
@nelu
nu eu stabilesc castigatorul, eu doar pot avea o sugestie. Cel ce ofera premiile este si cel care va desemna castigatorii.
@ Florin
Scrie! Oricum, parerea noastra nu conteaza pentru ei. Dar poate castigi un tv si ne uitam impreuna la un meci.

8 noiembrie 2008 la 22:19
Anonim  

Am incercat sa stau departe de politica si nu ma voi dezice prea mult de aceasta pozitie, dar nu pot sa nu remarc unele chestii care se mai petrec in jurul nostru si implicit si in jurul politicienilor, care acum sunt foarte aproape de alegatori, adica de noi.
Nu am vrut sa ies din blogosfera, asa ca am dat o... geoana prin blogul lui si ce crezi ca am constatat?
Mircea Geoana are blog (imi zice Denisa ca nu am descoperit apa calda, vad si eu!) de-ala de partid, dar are si blogroll, unde cine credeti voi ca "e"? Trei, Doamne, si toti trei: Nastase, Obama si Mazare! Ce concluzie trageti? Eu nu am reusit sa trag niciuna, desi am mancat fasole. Bine, omul si-a facut blogroll-ul dupa preferinte, dar de obicei, tre' sa cam fie asa, o reciprocitate, mai ales unde-i vorba de VIP-ere. Da de unde! Obama, deci Obama Barak, nush chiar sigur daca-l cunoaste (pe) Mirciulica, drept care nici nu-l bagi in blogroll numai asa, ca vrea el sa-i semene succesul cu al americanului, dar Mazare? Mazare nu-l are pe Mirciulica in blogroll! Asta este deja insubordonare, neglijenta, lipsa de respect! Sau, hai sa-i zicem SICTIR. De ce? Pai si eu, la banii lui Mazare, tot asa il treceam pe sefu` in blogroll. Ce sa-i faci, Sictirul este un simt 100% romanes (nu am uitat sa scriu nici un c) pe care fiecare roman il dobandeste pe masura ce-i suie nivelul contului in banci, ajungand la un moment dat sa-i confere o IMUNITATE. Adica nu te mai poti imbolnavi, nu mai racesti, nu iei SIDA, nu iei sculament, nu te afecteaza criza economica, nu te ingrasi, nu te imbeti, nu te refuza femeile, poate nici unii barbati, nu aluneci, nu patinezi, nu te uzi, nu te usuci(de foame), nimic din ce-i rau nu se poate lega de tine, pentru ca ai imunitate.
Asa ca, dragilor mei, mergeti la vot, nu ratati, nu fiti ratati, nu dati voturi albe, ca stiu ei sa le vopseasca, votati ce credeti voi ca-i mai bun din tot raul care ne inconjoara, dar nu stati acasa, pentru ca peste cateva zile o sa regretati ca nu ati fost acolo. Si ar fi pacat... trebuie sa raspunda cineva!

14 noiembrie 2008 la 16:09
Anonim  

Eu sunt din Petroşani şi votez cu doamna Monica Iacob Ridzi la Camera Deputaţilor (PD-L) şi cu domnul Gheorghe Barbu (tot PD-L), fostul ministru al muncii, la Senat. Pentru că ei sunt singurii care nu au pete de pe aici. Doamna Ridzi este în prezent europarlamentar, cu o activitate bună. Domnul Barbu a făcut ceva bun privind protecţia socială din România. Să nu uităm astea. Deci: PD-L pentru mine.

Mulţumesc.

14 noiembrie 2008 la 20:50
Anonim  

"De ce trebuie sa votez? Clişeul postdecembrist numărul unu în acest colţ de Balcani este lamentarea generală vizavi de gropile din asfalt. Ei bine, voi intra cu capul înainte în subiect. Cu cât te îndepărtezi de centrul pus la punct ca o clasă înainte de inspecţie, străzile te cam lasă baltă, este general, pentru fiecare oras. Ca pieton nu e atât de problematic, dacă laşi la o parte estetica, însă toate celelalte categorii de participanţi la trafic au de suferit. Trebuie sa votez! Copiii pe role îşi târâie picioarele pe nişte trotuare ca după bombardament. Ce fac ei nici nu seamănă cu mersul pe role, ci cu o proba stupidă la ceva concurs de weekend la o televiziune provincială. Bicicliştii ocolesc, se opresc, îşi iau bicicleta pe sus şi data viitoare cheamă un taxi. Nici vorbă să aibă piste speciale pentru ei, şi dacă au, acolo stau parcate maşini. Drept urmare, le rămâne extrema dreaptă a şoselei, teren minat, pentru că acolo se termină straturile succesive de asfalt din tentativele urbanistice precedente, şi, deci, s-a format un mare şanţ care trebuie evitat cu atenţie. Vresa sa votez! Şoferii urlă cel mai tare, pentru că urlă la toţi: la pietoni, la biciclişti, la municipalitate şi unii la alţii. Şi au de ce. Traficul e aglomerat, benzina se consumă, timpul trece şi nervii cresc. Gropile adâncesc problema şi se adâncesc pe ele însele, şi uite-aşa avem blocaje de trafic ce coincid cu blocaje de circulaţie sangvină firească de-a lungul şi de-a latul iubitului meu oras. Pentru asta as vota, asta aş schimba: aş face străzi mai late, cu un asfalt proaspăt mereu; aş înlocui intersecţiile mari, la care se aşteaptă cu sferturile de oră, cu pasaje; aş turna piste roz pentru biciclişti, care să nu se intersecteze cu şoselele, şi care să ducă oriunde vor ei; aş repara trotuarele, să nu rămână nicio domnişoară cu tocurile înfipte în crăpăturile asflatului şi niciun băieţel cu rola blocată în vreo groapă inoportună.

Acum că am rezolvat-o cu drumurile, mai trebuie să rezolv şi problema şoferilor. Nesimţirea unora dintre ei mă lasă fără cuvinte. Aş instala camere video care să surprindă activitatea fiecărei intersecţii, iar oricărui nesimţit care se încadrează aiurea, blochează pe cineva, se opreşte în mijlocul intersecţiei, ascultă muzică foarte tare, aruncă chiştoace pe geam sau face ceva asemănător care să deranjeze ceilalţi participanţi la trafic i-ar veni un plic acasă, cu poza moacei sale “gealate” plus o amendă usturătoare, să-i facă educaţie. Ne vedem la vot?

14 noiembrie 2008 la 20:51

Avand in vedere ca toate cele 3 mari partide au fost deja pe la guvernare, e greu sa alegi pe cineva doar pe acest criteriu. Trebuie sa observi ce au facut respectivii candidati in existenta lor politica, ce discurs a abordat, cat de mult a furat, si apoi, iei o decizie. Avand in vedere aceste criterii, cred ca voi vota cu PD-L. In orasul meu, candidatii acestui partid par a fi cei mai putin manjiti.Ca ingerash nu cred ca mai e vreo unul din clasa politica actuala.

15 noiembrie 2008 la 12:06
Anonim  

Voi merge la vot in mod sigur,si votul meu va fi pentru continuitate,adica PNL. Daca fiecare elector roman ar face o analiza de dupa 1990 a rezultatelor diverselor guvernari de dupa 1990,si-ar putea face o imagine despre partidele/aliantele care au asigurat dezvoltarea socio-economica a Romaniei,la polul opus cele care au indatorat tara,creeind haos economic[vezi guvernarea trandafirie 1992-1996].Altfel,daca vom vota emotional candidati ca la concursurile de\"Miss barbatul\",ne vom duce pe copca....

15 noiembrie 2008 la 15:03
Anonim  

La bunul D-zeu a venit, intr-o buna zi, un reporter
-Ai vrea sa-mi iei un interviu? deci…..zise Dumnezeu.
-Daca ai timp.… am raspuns eu.
Dumnezeu a zâmbit, spunând:
-Timpul meu este eternitatea. Ce intrebari ai vrea sa-mi pui?
-Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tânjesc sa fie copii; că îsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi îsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
Dumnezeu mi-a luat mana si am stat tacuti un timp. Apoi am intrebat:
-Ca un parinte, care sunt câteva din lectiile de viata, pe care ai dori sa le învete copiii Tai?
-Sa invete ca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inima celor pe care ii iubesc si ca dureaza mai multi ani ca acestea sa se vindece; sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult ci acela care are nevoie de cel mai putin; sa invete ca exista oameni care ii iubesc dar pur si simplu nu stiu sa-si exprime sentimentele; sa invete ca doi oamnei se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada in mod diferit;
sa invete ca nu este suficient sa-i ierte pe ceilalti si ca de asemenea trebuie sa se ierte pe ei insisi.
-Multumesc pentru timpul acordat..am zis umil. Ar mai fi ceva : ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zâmbind şi a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna…

... daca guvernantii nostrii ar intelege ceva din aceasta pilda, cred cu tarie ca am vedea si noi luminita de la capatul tunelului. Acesta este comentariul meu si as vrea sa particip la concurs. Multumesc.

15 noiembrie 2008 la 15:09
Anonim  

Voi merge la vot doarca sa nu iasa PSD la putere. Am boala pe ei si ganditi-va ca am doar 18 ani. Oamenii ca ar trebui sane reprezinte tara ne sararcesc pe noi,oamenii. Si nu ei sunt puterea, ci noi populatia, fara noi politicienii ar fi la sapa de lemn. Ei depind de noi, pentru ca daca nu i-am vota n-ar exista. Depind de noi ca dupa aceea sa depindem noi de ei. Oamenii sunt atat de usor de dus de nas. Sunt ca niste caini li se arata un os si ei repede il urmeaza. N-ar trebui sa fie asa pentru ca noi avem capacitatea de a gandi, de a decide. Pentru a functiona bine in tara ar trebui sa o luam de la zero si propusi noi politicieni, deoarece ei sunt batrani, nu mai gandesc altceva in afara de bani, somn si femei cat mai tinere. Apropo, de cresterea pensiilor la batrani: cine reprezinta viitorul, noi tinerii sau batranii? De ce noi tinerii care avem foarte multe probleme cu facultatea si cu gasirea unei noi locuinte n-avem nimic iar batranii au copii si nepoti care ii ajuta si o pensie uriasa, iar unii muncitori de abia iau 300 lei in mana. Voi merge la vot ca si toti ceilalti ca sa le fac viata mai buna politicienilor.

15 noiembrie 2008 la 22:57
Anonim  

Cred ca voi vota cu PD-L si spun asta deoarece cred ca sunt oamenii potriviti acum ,la momentul de fata pentru a ocupa aceste posturi! Analizand activitatea acestui partid am constatat ca au realizat cate ceva si si-au respectat cuvantul si cred ca o vor face si de acum inainte! Trebuiesc realizate multe in orasul nostru,printre care rezolvata problema cainilor vagabonzi! Problema trotuarelor,a cersetorilor ! Avem nevoie de un oras in care sa te consideri in siguranta ;sa poti iesi seara la ora 22 pe strada fara teama ca iti va zdrobi cineva capul ! Multe sunt de rezolvat, dar daca alesii locali vor face asa cum au promis cred ca va fi bine pentru cetateni! Nu vrem sa fim mintiti, inselati, escrocati! Eu consider ca PD-L sunt cei mai potriviti pentru a duce la indeplinire aceste obiective! Sunt mamica si vreau ca si copilul meu sa aiba un viitor frumos si sa devina un bun cetatean.

15 noiembrie 2008 la 23:41
Anonim  

P.S.va doresc mult succes,D-na Valetina,sa castigati alegerile ! ..mi-as dori foarte mult sa castig masina de spalat, deoarece am un copilas de 1 anisor si am obosit tot spalndu-i hainutele la mana (masina noastra de spalat s-a stricat inainte de venirea lui pe lume si nu am mai avut posibilitatea sa ne cumparam alta) Depinde acum de sponsorul dvs! Oricum, mult succes si dumnealui in afaceri si Sarbatori Fericite va doresc inca de pe acum!

15 noiembrie 2008 la 23:42
Anonim  

EEEEEEEEEEEEEEEEiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bagaciosilor!Si eu vreau sa castig.Cum sa ma scap de voi?

15 noiembrie 2008 la 23:47
Anonim  

Valentina, eu sunt din Braila, cu cine o sa votez nu stiu inca, dar parerea mea este ff proasta despre politicienii din Romania, asa ca....
Parerea mea este ca atunci cand vor ajunge in fotolii, alesii isi vad doar de interesele lor iar de ale noastre doar odata la 4 ani atunci cand vor sa fie realesi.
Eu as dori sa castig televizorul daca se poate. Multumesc

16 noiembrie 2008 la 10:02
Anonim  

Desi in jurul meu lucrurile nu merg asa cum mi-as dori, preturile la alimente au crescut ingrijorator, la carburanti nu mai spun, somajul de asemenea, privesc cu teama in viitor. Si cu toate astea voi merge la vot si voi vota PD-ul deoarece consider ca Basescu are nevoie de un guvern care sa il ajute si nu sa-l impiedice sa realizeze obiectivele. Sper intr-un viitor mai bun.

16 noiembrie 2008 la 11:09
Anonim  

Ziarele si transmisiunile tv sunt formatori de opinie si-ti pot induce anumite idei si pareri pe care nu le aveai intial.Fiecare canal tv este aservit unui partid politic,ideea ca posturile de televiziune sunt independente este deja perimata.
Prin prisma viitoarelor alegeri, cetateanul de rand care nu este preocupat de politica decat atunci cand vin alegerile, se uita la tv incercand sa aleaga candidatul sau partidul caruia sa-i dea votul, pe baza a ceea ce se spune sau se scrie despre acel candidat sau partid.Astazi vede cum Gigi Becali a facut donatii importante unor biserici sau a ajutat la constructia caselor sinistratilor.Deci:PNG=Votat!Insa maine vede pe cei din stafful PNG luand la bataie un alt grup care lipea afise electorale pt un partid opozant?! Atunci isi schimba optiunea, ca doar nu va vota cu niste huligani.Parca PSD promitea 1000 lei salariul minim, pensii marite si autostrade lungi si frumoase? Votat Mircea Geoana si PSD!Hm,dar parca isi aduc aminte de un proverb: lupu-si schimba parul, dar naravul ba.Pai o fi putut PSD sa scape atat de repede de toti oamenii acuzati de coruptie?Poate acestia au urmat vreo terapie in urma careia si-au schimbat si mentalitatea?Dificile sunt alegerile astea.Trebuie sa se gandeasca mai bine...
Si eu ma gandesc pe cine sa votez.In fiecare zi citesc ziarele (incercand sa citesc printre randuri),in fiecare seara urmaresc talk-show-rile politice pt a-mi forma o parere.Consider ca o alianta ar fi cea mai buna, pt ca un partid care sa castige alegerile ar conduce la un guvern totalitarist.In momentul de fata,O alianta intre PC si PDL mi se pare a fi cea mai buna.

16 noiembrie 2008 la 11:37
Anonim  

Voi merge sa votez pt.ca sunt o persoana constiincioasa. Imi pare tare rau ca nu va pot vota pe dvs., stimata D-na Valentina pt.ca nu sunt din Hunedoara, dar am o buna prietena din Deva si din povestirile ei, aveti numai cuvinte de lauda la adresa dvs. Eu sunt din Bucuresti si voi vota pe D-l Voiculescu,PC. Este o persoana serioasa, platforma electorala prezinta un program bine sustinut, conturat si totul in favoarea populatiei. Sper ca odata cu noile alegeri, viata noastra sa se imbunatateasca. Dvs., personal va doresc tot binele din lume si sa va ajute Dumnezeu sa castigati in Jud.Hunedoara.

16 noiembrie 2008 la 13:06

Iata ca a venit acel fenomen catastrofal provocat de o grava eroare umana, ce apare odata la 4 ani si are darul de a ne arunca in bratele deschise ale depresiei pentru inca 4 ani, Campania Electorala.Stiu, tocmai am numit cel mai infiorator cosmar al romanului cu ceva neuroni functionali in cutia craniana, si anul acesta pare sa fie mai criminal ca niciodata. Nu de alta, dar am intrat in UE si vorba aceea ne trebuie si noua un nene competent, patriot si “degraba varsatoriu de sange nevinovatu” care sa ne aduca de la stadiul de gorilian cavernos la cel de mandru cetatean european.Apropo citatul de sus e din Letopisetul Tarii Moldovei de Grigore Ureche. Se pare ca in ultimele secole optiunile electorale nu s-au schimbat prea drastic.Rosu a fost si pe timpul lui ceasca deci despre el trecutul spune tot , galben pe la noi a fost infintat in 1880 dar nu a facut nimic pana acuma, iar cat despre doctrina din pacate s-a schimbat foarte mult ,e care pe care, la fel ca si constitutia pe care o avem cum avem si partidul asta , luat de la iluministi francezi. Pe timpul ala probabil I.C. Bratianu avea alte conceptii despre politica si aveau o deviza catusi de cat bunisoara "Prin noi insine" dar acuma sa schimbat "Pentru noi" ( pt alesi ). despre Portocaliu e o corcitura care a aparut dintr-o greseala ... cred ca in astia 4 ani au aratat de ce sunt buni ( NIMIC ).
Asadar cred ca e timpul sa vedem daca verdele e bun de ceva daca nu probabil vom ramane cam cenusii ( in ceatza ).
Cat despre restu nu conteaza ... PC = vrajeala iar UDMR - hai sa fim seriosi ca nu prea ne pica sa ne luam dupa americani sa votam un tip care a trait in Kenya ( Obama ) pentru ca aia din kenya nu cred ca vor pamant american pe cand la noi Marco Bella ar fi in stare sa spuna ca si rusia e pamant Unguresc ...

16 noiembrie 2008 la 14:11
Anonim  

Eu sunt fana PDL de cind ma stiu(adica de cind fiinteaza)ca inainte era simplu PD.Il admir foarte mult pe d-l Teodor Stolojan si as dori foarte mult sa iasa prim ministru deoarece cu d-l Traian Basescu ar colabora foarte bine si nu ar mai fi atitea piedici in elaborarea masurilor ce ar trebui luate pentru imbunatatirea vietii celor majoritari care asteapta de atita timp ceva mai mult de la guvernanti si parlamentari.Imi place acest concurs si imi plac si premiile,mi-ar prinde enorm de bine sa cistig produsele dvs. deoarece sunt in imposibilitatea de a le cumpara fiind foarte saraca.Am familie mare,am si doi nepotei si trei copii,sunt bugetara si locuiesc la bloc si mi-ar prinde tare bine acest cistig.
Va multumesc pentru concurs si voi vota cu reprezentantii PD-L si pe buletinele de vot cu reprezentantii locali(ai judetului Neamt)de unde sunt pentru Senat si Camera Deputatilor.

16 noiembrie 2008 la 17:39

Voi vota cu candidatii propusi de PNL.A m incredere in ceea ce promoveaza d-l T.Melescanu.E o persoana verticala,care n-a creat scandaluri in jurul sau.In lumea asta politica atat de nebuna,care de ceva ani incoace ne-a ingretosat,mai ales in Prahova,unde ne sufoca PSD-ul,e nevoie sa mai omoram din caracatitele existente,sau macar sa le limitam teritoriul.Am incredere ca echipa PNL va face asta.Le tin pumnii!

16 noiembrie 2008 la 18:34
Anonim  

eu voi merge la vod desi tot cine va sti k ese va esi ku functie in stat .toti se sacrifik ca niste martiri in campanie iar dupa ce vor fi alesi nu stiu dekt sa fure cat mai mult iar populatia sa moara de foame iar cu premiile desi am 19 ani si nu am castigat niciodata nu kred k voi castiga si akum chiar dak am participat la zeci de concursuri si nu prea am coonvingerea k vor fi casigator dar speranta moare ultima fie ca cel mai bun sa castige si la alegeri si la concursu realizat de dumneavoastra

16 noiembrie 2008 la 18:36
Anonim  

Optiunea mea este, clar, PD-L. Nu sustin ca are cei mai capabili oameni deoarece sunt sigura ca si celelalte partide au candidati competenti ( mai mult sau mai putin). Ideea este ca tara nu poate fuctiona bine atat timp cat in vizor este jocul de putere si concurenta intre partidele aflate la guvernare si nu bunastarea tarii si integrarea acesteia in randul tariilor dezvoltate din cadrul UE (desi capacitate avem, vointa nu se manifesta). Cred ca daca se va ajunge la sustinerea presedintelui (nu Tariceanu prim-ministru) s-ar rezolva multe probleme din tara fiindca ar avea timpul necesar sa le perceapa, timp care acum este ocupat cu jocurile si conflictele politice.

16 noiembrie 2008 la 22:54
Anonim  

Eu sunt din Suceava si cum in sfarsit votam omul nu o lista votez cu Dl. IRIMIE CRISTIAN-ANTON-deputati(PDL-este presedintele Colegiului Judetean al Medicilor)si cu Dl. Mirza Gavril-senatori( presedinte al Delegatiei permanente a Consiliului Judetean, d-lui a mai fost , era experienta si a facut multe pentru Suceava si pentru localitatile arondate judetului)
Cat despre articolele "Plecati fruntile...vin alegerile!" nu am ce sa comentez intrucat nu cunosc candidatii nefiind din zona, oricum multa bafta tuturor si la mai bine!

gradinariu_ionela@yahoo.com

17 noiembrie 2008 la 08:59
Anonim  

Am hotarat sa nu mai votez. Am votat de fiecare data pentru ca imi placea sa cred ca votul meu inseamna ceva si poate schimba ceva. De data aceasta refuz sa votez.Este modul meu de a protesta ca urmare a faptului ca eu nu mai am un loc de munca.Povestea este lunga si tragica, iar finalul nu se apropie. Am lucrat aproape 2 ani de zile pentru o firma cunoscuta de telecomunicatii.Cat am lucrat, am fost angajat model, am stat peste program, am lucrat si ture de noapte desi programul era 9-18:00,am suportat si faptul ca salariul nu a fost marit niciodata de la data angajarii (desi toti angajatii au beneficiat de marire) si de fiecare data,la intrebarea "de ce nu primesc marire?" primeam raspunsul "pentru ca s-a facut o greseala si trebuia sa semnezi contractul pe perioada determinata si nu nedeterminata".Dupa aproape 2 ani, dupa ce firma a ajuns sa detina monopolul pe piata romaneasca, dupa ce au atras un numar impresionant de clienti, conducerea a decis sa renunte la un nmar mare de angajati pe motiv ca au clienti de ajuns,nu mai vrea clienti noi, drept urmare angajatii nu mai au activitate - asta in conditiile in care cu 2 luni inainte trecusem de un interviu pentru un post putin mai sus decat cel pe care eram incadrata.Doar trecusem de interviu, incadrarea nu s-a facut niciodata pentru ca dupa 2 luni de la interviu m-au obligat sa-mi dau demisia sau sa accept cererea de disponibilizare. Acum nu mai am un loc de munca, desi am studii superioare, vechime si experienta.Nu au nicio valoare.
Si cum spuneam, refuz sa votez! De ce sa dau altora un loc de munca in conditiile in care nimeni nu imi da mie un loc de munca?! Nu am nimic cu vreun candidat.Pur si simplu nu mai vreau sa votez!

17 noiembrie 2008 la 11:30
Anonim  

Eu cu cine votez in 2008?Grea intrebare.
Am vazut ce au facut cei care i-am ales pina acum...adica mai nimic ptr noi si cam totul ptr ei.
Pe oricine as vota cred ca tot asa o sa se intimple.
O sa votez in 2008 PNG...ptr ca din cite am observat se mai implica si ptr ceilalti oameni din tara.(2007avy@gmail.com)

17 noiembrie 2008 la 12:55
Anonim  

buna
eu nu stiu ce alegeri sunt astea ca in cea mai mare parte a timpului politicienii apar in dezbateri(certuri)la TV si multa lume nici nu stie ce se votaza si sunt ingrijorati de criza financiara care a lovit deja tara noastra pe cand politicienii nostri "iubiti" sunt ingrijorati de cat de mari sa-si faca pensiile si daca se poate sa si iasa la pensie la 40 de ani, nu se uita nimeni la ei cu tot DNA-ul cu tot ca toate firmele si afacerile mari din tara sunt ale politicienilor si mai si apar la televizor dormind in parlament pe o gramada de bani publici.
multumesc si mult succes.
virusuro@yahoo.com

17 noiembrie 2008 la 23:32
Anonim  

ce vremuri am ajuns sa traim.noi cei de rand parca suntem niste pestisori carora l-i se mai arunca ceva firimituri (vezi premii,cadouri,etc.)
se poate observa de la o posta faptul ca romanului de rand nu-i mai arde de politica si votari.e satul de promisiuni fara acoperire.nu mai crede decat in Dumnezeu.toata lumea care posteaza isi doreste unul din premiile puse la bataie (chiar si eu).in incheiere ma intreb si eu,oare cine mai spune adevarul in tara asta si merita sa fie ales?
b_adrian68@yahoo.com

17 noiembrie 2008 la 23:51
Anonim  

Comentarii pertinente. Ca sa nu ma lungesc, si eu sunt cu PD-Lul. Imi plac oamenii daca tot e uninominal. Cata vreme am fost deveanca, n-am avut nimic impotriva primarului de acolo, insa dupa ce am venit la Hunedoara, vad sforile care se trag. Marioneta noastra joaca cum i se canta, dar daca l-am ales, inseamna ca-l meritam. Exact cum spuneati in campanie: suntem marionete! Am ales asta si ne place sa votam pentru un kil de faina, pentru ca nu ne gandim la urmatorii patru ani, ni se rupe! Cainii s-au inmultit, ii auzim prin termopane, dar avem parcari in fata blocului acum! Heil! Nu se voia o remarca nazista! Ma bucur ca au fetele mele pe unde sa se dea cu bicicleta. N-am nici o treaba cu nici un partid. Toate promit marea cu sarea, dar nici unul nu face nimic. Pe mine ma preocupa oamenii care ii reprezinta. Ma uit la educatia lor, la caracterul lor. Vreau la conducere oameni destepti care sa uite de politica si sa se gandeasca la prostime! Da, la aia care duc greul, la aia care-s educati cu manele si telenovele, pentru ca asta au la indemana! La ei sa se uite si sa le ofere alternativa, pentru ca am ajuns o tara de idioti in care totu-i cu susu-n jos! Sa ma iertati cei care cititi, nu ma refer la voi, stiu ei la cine ma refer. Traim in secolul 21, de ce ne purtam ca la cort? Stai si te intrebi, oare salariile profesorilor au fost doar o strategie electorala? Sau, asa cum se spune, chiar exista banii aia, numai ca unii au calculatoare de prisos in firma si vor sa le bage in scoli pe banii statului? Asta da, afacere, nu? Peste un an-doi cand se uzeaza, cine da altele si fac bani frumosi? Tot aia! De ce sa dam banii profesorilor ca sa-i motivam sa-si faca cu drag treaba si sa nu-i pompam in buzunarele politicienilor nostri, care, saracii, au doua stomacuri si nu le ajunge salariul modest pe care il iau....?!
elena_reinerth7@yahoo.com

18 noiembrie 2008 la 09:51
Anonim  

eu sunt student la iasi.as vota si eu daca as avea voie, dar s-au gandit ei ca pentru studenti nu prea au facut mare lucru anii astia si s-ar putea sa nu voteze cum trebe',deci mai bine sa nu le dam voie sa voteze. nici 100 pana acasa nu dau pentru un vot, hai sa fim seriosi....viata de student e scumpa :P

18 noiembrie 2008 la 11:04
Anonim  

Printre primele "facilitati" pe care le are un adolescent cand implineste 18 ani este dreptul la vot. M-am gandit mult la chestia asta cand eram mai mic, dar acum aflu ca mi-am pierdut timpul degeaba. Am facut recent ce-i 18 ani si mi-am dat seama ca nu prea am ce sa votez. La mine in oras lucrurile stau prost. Pe orice tanar il intereseaza locuri de munca bine platite
si construirea de noi locuinte. Pe cine sa votez aici in Petrosani ? Pe cei care indiret mi-au trimis tatal in Spania, pe cei care au ruinat sportul in Valea Jiului si l-au primit ca pe o afacere ? Pe cei care au asteptat imediat 20 de ani sa porneasca si ei constructia unui bloc ANL ? Pe cei care s-au imbogatit din banii care trebuiau investiti in normele de securitate a minelor din zona si din cauza lor au murit acum cateva zile oameni nevinovati ? Daca as avea o firma de imprimat afise, probabil i-as vota pe toti pentru ca vad in aceste zile un oras plin de afise electorale. Se cearta pe stalpii din oras si se inghesuie pe ferestrele magazinelor care sa fie lipit mai la vedere, dar nu se inghesuie sa imi rezolve nici una din cerintele mele umile in raport cu un tanar din mult discutata Uniune Europeana. In alta tara o zona cu un potential turistic atat de dezvoltat si cu frumuseti naturale atat de rare ar fii explodat din punct de vedere turistic, aici in Vale si-au batut joc de ea zona. Imi place muntele, iar ei l-au inmultit de cabane si cabanute dar nu au construit un drum decent de acces la el. Imi pare nespus de rau ca nu am cu cine sa votez. Nu am scris acest mini/articol neaparat pentru premiu , va rog sa imi scuza-ti greselile din el daca cumva exista si nu le-am observat dar sunt nervos cand fac o recapitulare a tuturor nedreptatiilor la care sunt supus. Traim in Romania si deocamdata asta ne ocupa timpul degeaba ! V-am pupat.

18 noiembrie 2008 la 17:33

In primul rand nu votez pentru ca un lucru facut cu sila nu merita facut.
Clasa politica a aceeasi de la revolutie incoace, asa ca cu cine sa votezi ?
Nu neg ca sunt oameni cu calitati, dar daca ar avea un minim de decenta, si-ar da demisia din partidele patate din care fac parte.
Problema nu e a lor ci a TA, a celui/celei care citeste acum ce scriu eu aici.
E o problema de asteptari.
Ce poti astepta de la "ei" cand noi suntem cum suntem ? Uita-te in jurul tau - pe strada, in trafic, in magazine, in scoli, peste tot.
Astia suntem. Daca astia suntem, cum ai vrea sa fie cei care ne conduc ?
Lucrurile se vor schimba cu adevarat cand schimbarea va incepe de jos.
De aceea eu zic sa o lasam mai moale cu critica celor care ne conduc si sa il critici pe cel de langa tine care arunca hartia pe jos. Cand aceasta persoana se va schimba, atunci va fi momentul sa te uiti sus.
Da, e vorba de mentalitate, e vorba de gandire, pentru ca pe cei mai multi romani nu ii intereseaza (sau ii intereseaza doar cand dau cu nasul in ele, si apoi uita) mizeria din spitale, de pe strazi, nesimtirea din jurul lor ci doar cati bani vor sparge in hypermarket luna viitoare, ce masina sa isi mai ia, la ce sa mai faca credit, sa cumpere, sa cumpere, sa cumpere.
Nu ii condamn prea tare dupa 50 de ani de lipsuri.
Schimbarea de atitudine vine din educatie. Educatia o face traditia si/sau scoala. Si cum Romania nu e Japonia si nici Sepukku nu exista, va trebui sa invatam sa iesim in strada nu doar sa cerem salarii mai mari ( daca suntem profesori ) ci si pentru schimbarea materiei si metodelor de predare.
Da. Yu, esti parinte ? Atunci faceti o organizatie, adunati-va cativa oameni si iesiti in strada pentru reforma educatiei copiilor vostri.
Alta sansa nu ai.
Toti politicienii se feresc sa reformeze educatia, ori din dezinteres, ori din interes ( prostul e mai usor de cumparat cu un kg de zahar la vot ).
Deci schimbarea ta e primul pas.
Crezi ca, daca maine, prin absurd, ar veni guvernul perfect, dar oamenii ar fi aceiasi, s-ar schimba ceva ? Da, s-ar schimba, dar putin si pentru putina vreme.
"You must be the change you want to see in the world" - Mahatma Gandhi
mcostescu at gmail dot com

19 noiembrie 2008 la 13:28
Anonim  

@Orixontel:
Ai facut degeaba ce-i 18 ani.

19 noiembrie 2008 la 13:38
Anonim  

La urmatoarele alegeri,voi vota cu D-l Velentin Nedef de la PD-L, pentru ca este cu adevarat un domn distins si intelgent (mi-a fost profesor la facultate 5 ani de zile) in plus ca este si o cunostinta destul de indepartata, are idee bune si cel mai important idee realiste.
Multumesc

19 noiembrie 2008 la 17:24
Anonim  

Doar din acest aspect.

19 noiembrie 2008 la 18:32
Anonim  

Eu una observ, cu surprindere si durere, ca de la europarlamentare nici unul dintre partide nu pare sa-si pregateasca o campanie electorala cumsecade, cu un plan politic.
Astazi se mizeaza prea mult pe cumpararea voturilor si mai putin prin câstigarea lor prin munca, prin gândire, prin ratiune.
Eu speram ca am scapat prin uninominal de gândirea globala, de partid. Daca nici în uninominal nu exista un plan individual al fiecarui candidat, care sa se înscrie, desigur, în planul mai mare al partidului, atunci care mai este rostul uninominalul, cu ce face acesta responsabilizarea clasei politice, cu ce difera de votul pe lista?
Un parlamentar nu trebuie sa fie ghidat neaparat de zona descrisa de colegiul în care candideaza. Daca identifica o nevoie legala de acolo, cu atât mai bine. Eu mi-as dori însa sa stiu ca cel sau cea pe care îl trimit în Parlament sa aiba sigur macar o initiativa pe an, ca doar nu-l trimit în Parlament sa ridice mâna la propunerile celorlalti si în rest sa doarma, asta poate face oricine.
Anumiti oameni au fost “chititi” pe o lege, si acestia au ramas cunoscuti dând numele lor legii respective. De exemplu Legea Ticu Dumitrescu cu CNSAS sau Legea Vasile Lupu a retrocedarii padurilor sau Legea Mitica Dragomir a violentei în sport… Nu este normal sa vad ce vrea sa faca un candidat în Parlament, care îi sunt planurile? Sunt din Bucuresti si am sa optz pt Sandru colegiul 22...mi a placut cum s a implicat in legea mamelor, sau legea playbackului si altele.
Compania electorala se bazeaza pe planuri de Executiv, dar eu votez Legislativul si nu Executivul. Dupa ce Parlamentul alege un premier, campania electorala elibereaza practic Legislativul de orice presiune. Ori nu este normal ca eu sa aleg legislativul pentru ce va face Executivul. Cred ca un motiv important pentru care legea nu este respectata, este ambigua, admite o elasticitate care permite frauda legala si toate se bat cap în cap este ca noi, pâna acum, nu am votat niciodata legislativul pentru legi, ci pentru guvern.
Campania electorala este, cu siguranta, un prilej de a afla cate ceva din personalitatea si ideile candidatilor.
Dar este fara-ndoiala si un exercitiu de onestitate.Iar la noi onestitatea lasa de dorit...pacat pentru ca asfel sufera si unii dintre noi de buna credinta zic,...care spera ca intr -o zi ca o vom duce mai bine!

19 noiembrie 2008 la 18:47
Anonim  

Apropo de alegerile din 30 nov primul aspect ce mi vine in minte este “Războiul afişelor”. Grav este că, într-o ţară cu probleme serioase de săracie,recesiune, partidele politice aruncă banii pe fereastră cu rezultate destul de slabe în privinţa informării cetăţeanului.

Afişe mai mari nici nu-şi au rostul. Alegerile sînt o chestiune de interes public, iar confiscarea lor de către puterea financiară este nedemocratică. Nu este acceptabil ca doar cel cu bani să se poată exprima în spaţiul public. Nu e de mirare că majoritatea oamenilor nu se simt reprezentaţi de clasa politică, nu participă la vot şi privează astfel guvernanţii de legitimitate.
În plus, costurile exorbitante ale campaniilor electorale sînt în mod evident o sursă majoră de corupţie.
Consider ca informarea cetăţeanului trebuie să se facă gratuit, prin poştă, şi dezbaterea publică trebuie încurajată prin punerea la dispoziţie de spaţii adaptate.
Mi ar placea s aprimesc in posta un plic de la fiecare candidat cu o prezentare a ceea ce vrea sa faca! Asta reducea costurile de campanie şi asigura informarea cetăţenilor. E o măsură foarte simplă, uşor de pus în practică.Poate asa nu as mai vedea atitea hartii pe jos cu fete zambitoare:"votati-ma,votati-ma"
In Bucuresti sunt atitea colegii si candidati ca nici nu mai stiu..Dupa ce sa aleg..dupa culoarea afiselor rosii,galbene portocalii...Ar fi ok să poţi avea o discuţie organizată cu alegătorii sau cu contracandidaţii.
Astfel lipsa de informare a cetăţenilor, costurile scandaloase ale campaniilor electorale, transformarea politicii în spectacol -iată sistemul politic românesc.
Trebuie sa ne informam si sa votam,nu ne putem complace in aceasta situatie si sa zicem "Nu se va schimba nimic"Macar incercam!

19 noiembrie 2008 la 19:09

Optiunea mea electorala a fost decis ainca de la inceputul campaniei, astfel incat micile diversiuni si “minciunelele” specifice campaniei electorale sa nu poata sa ma influenteze in niciun fel. Buletinul de meu de vot e deja stampilat si inchis intr-un seif in mintea mea.
Optiunea mea a ramas Partidul Democrat-Liberal, asa cum a fost intotdeauna, de cand am avut drept de vot si m-a interesat fenomenul politic. Partidul acesta imi ofera increderea si siguranta maxima.
La o disctie cu prietenele melea venit intrebarea fireasca, dar macar pe ceilalti candidati i-am studiat?
Probabil ca principalul motiv pentru care am ramas fidela PDL-ului este lipsa de alternativa pe scena politica romaneasca. Concurenta este data de batalii electorale pline de lovituri sub centura si nu de proiecte concrete care sa imbunatateasca nivelul de trai al romanilor.
PSD-ul incearca de 4 ani sa-si revina, incearca sa se reformeze si sa se reinventeze, si pana la urma, a ramas cu aceeasi oameni cu Adrian Nastase, Iliescu si Vanghelie in prim-plan sicu necarismaticul Geoana pe post de dirijor.
PNL--ul ma dezamageste total, mai ales ca a transformat guvernarea Tariceanu intr-un calvar pentru romani. Traian Basescu, pe care nu-l stimez prea mult, a fost criticat ca tot timpul a vorbit de cercuri de interese ale PNL-ului care au fost favorizate de aceasta guvernare. Nu i-a numit, intr-adevar, explicit, dar iata ca acum, in campanie, aceasta clientela politica se simte numaidecat. Nu voi pune stampila in niciun caz pe PNL atata timp cat baronul Fenechiu va promova incompetenta, o sustine si persista in aceasta, (cel mai clar exemplu fiind candidatura lui Cristian Adomnitei dupa atatea gafe pe care le-a facut),doar datorita unor motive de business.
Nu sunt asa un mare fan al candidatilor PDL, dar mi se par cei mai buni si cei mai onesti.

23 noiembrie 2008 la 13:30
Anonim  

Vezi tu Valentina, eu am citit toate mesajele. De mult am vrut sa-ti scriu,dar m-am gandit ca nu e bine. Oricum premiul nu se da in doru' Lelii, ci pe baza a ceva,care mie mi-e total necunoscut.Am vazut comentarii ale unor oameni simplii si cu multe probleme.Printre ei ma numar si eu. Si nu cred ca au scris, pentru ca le pasa de clasa politica sau de soarta ei sau a noastra.Cand necazul te apasa nu mai ai chef sa te transformi in analist. Spun asta pentru ca si eu am doi copii si am ramas singur, mama lor e plecata de doi ani. Initial a plecat la munca in Italia si apoi a refuzat sa mai vina deoarece a intalnit acolo pe cineva si se rezuma la a ne trimite 200 de euro o data pe luna, sau la doua luni. Atat a mai ramas dintr-o familie frumoasa. Mi-e greu, mi-e foarte greu.Trebuie sa fiu si tata si mama.Sa raspund la intrebari ciudate la care nu am nici eu raspuns.Spal,calc,fac mancare,ii pregatesc pentru scoala si a doua zi o iau de la capat. Cui sa-i mai arda de analize politice,de opinii legate de alegeri?Vad afisele si imi fierbe sangele in cap.Nu se lupta nimeni pentru binele nostru,ci pentru al lor, propriu. Am primit pix si cana.Ce sa fac cu ele?Voi merge in schimb sa votez.Voi vota cu schimbarea.Pentru ca nu e bine sa stea un singur partid la guvernare mai mult de patru ani.Nu au dovedit ca sunt vrednici de continuitate.Si nu vreau sa voteze nimeni in locul meu. Te salut Valentina si te asigur ca te citesc de fiecare data. Sorin

24 noiembrie 2008 la 23:34
Anonim  

Da voi merge la vot pentru ca vreau sa-mi fac datoria de cetatean al acestei tari.Cu cine voi vota inca mai studiez: pentru senat am ales rectorul Universitatii dar pentru deputati inca ma mai gandesc.Este foarte greu sa iau o hotarare, deoarece pe mainele acestor oameni vom incredinta tara,de aceea consider ca trebuie sa iasa toata lumea la vot.Regret ca multi sunt care nu vor sa mearga la vot, dar apoi stiu sa-si dea cu parerea ca nu sunt buni,ca nu stiu sa conduca tara,...etc.Eu va urez succes si pe data de 1 decembrie sa fiti printre invingatori.

25 noiembrie 2008 la 12:51

Buna ziua , intai sa va spun ca eu fac parte si traiesc in acest oras de 1 an , sunt venita din Bucuresti, poate unii se gandesc ce am cautat sa vin tocmai aici....soarta, pe care nimeni nu poate sa o renege m-a adus aici , in orasul vostru , unde cu placere traiesc si unde oamenii sunt altfel decat acolo unde am invatat eu sa-i cunosc de cand am ajuns pe lume...poate ca daca ma intrebati acum cativa ani in urma va raspundeam ca nu ma intereseaza politica dar ca orice bun roman care se gandeste la viitorul copiilor lui am mers de fiecare data la vot, votand pe cei care am crezut eu de cuviinta ca merita sa fie acolo, sa ne reprezinte interesele...De 5 ani urmaresc PD-ul care acum s-a transformat in PD-
L si poate sa-mi spuan oricine sa votez cu altcineva , dar de unde vin , din sect.3 al capitalei,d-l Liviu Negoita chiar a fost ca o mana cereasca pentru tot ce facut acolo si nu este doar o gluma buna, ci chiar o realitate .De la parcari (luand intr-adevar din spatiul verde , dar rezolvand totusi problema )la parcuri de joaca pentru copii, in loc de terenuri virane , parasite si acoperite cu gunoiul menajer pe care unii il aruncau seara , de lene sa mearga pana la ghena de gunoi,pana la asfaltarea strazilor intre blocuri,curatenia cu masini speciale care ridicau mizeria in fiecare zi de pe strada( ca romanul nostru pana sa se obisnuiasca sa arunce la cos , va mai trece o buna perioada de timp)
,pana la masinile de politie care patrulau zi si noapte , asigurandu-ne paza si linistea ...ce sa va mai spun...numai cuvinte de lauda la adresa d-lui primar Liviu Negoita , care deja a fost reales inca un mandat pentru ca cetateanul de rand a vazut cu ochii lui schimbarea....Deci eu raman la prima mea dragoste PD-L si continui sa cred ca avem un presedinte care vrea sa faca ceva ptr tara asta si ajutandu-l cu o echipa profesionista care sa nu mai incerce ca altii sa-si faca interersele proprii si sa se mai uite si la omul de rand , ar putea scoate ceva bun din tara asta .Aduceti-va aminte ca mereu Romania a fost granarul Europei, ca avem natura frumoasa si pozitia pe care o avem si relieful variat , nu mai vorbesc de bogatia naturala pe care ne-a lasat-o D-zeu , putem fi printre primele tari ca vorba cantecului : "Am cu ce , mah, am cu ce ! " Deci ar fi pacat sa nu avem si oameni de nadejde care sa sa ne conduca si care sa fie numai pentru tara si interesele ei si a oamenilor de rand care sa fim sinceri ..ei sunt sarea si piperul , fara forta de munca si educatia ei nu ar mai avea de unde trage si mulge atata banet...tot de la noi vin toate...asa ca ar fi pacat sa nu ne alegem oamenii pe care ii meritam..numai sa-i nimerim pe cei mai buni...:D In rest sunt si eu victima sistemului , a legilor cu susu-n jos , a celor care viseaza noaptea una si a 2-a zi intra cu ea ca proiectdelege unii care se trezesc brusc din somn si o voteaza nemaicitind continutul ei sau neanalizand-o ii pun eticheta votat dar ea ramane si da repercursiuni altor oameni , batuti si asa de soarta cruda a vietii . Dar asta este o alta poveste si daca imi veti ingadui va voi povesti-o alta data , numai un indiciu va dau acum : am 2 copii, fata an 3 la arhitectura in bucuresti si baiat de 20 ani cu handicap grad 1, bolnav de la varsta de 5 luni , in urma tratamentului urmat si dat de catre un medic cu diploma bineinteles , si care azi fiindca incerc sa-l reprezint dupa 20 ani de stat cu el in fiecare zi , nu pot , legea nu-mi permite, ma lupt cu tatal lui, care mi l-a rapit si dus la Bucuresti in prezenta avocatei lui ( asta este o alta latura a avocatilor nostrii care ptr bani,da din pacate asa e , fac si lucruri murdare precum acestea) si care la ora actuala de-aia va spuneam, ca nu exista lege care sa-mi apere interesele de mama,nu pot vorbi de loc cu elpierd procesulde tutela , pentru ca tatal nu are chef sa mi-l aduca sau sa il prezinte la o comisie de expertiza ; legea nu are rezolvare ptr aceasta ...de aceea ma rog si sper intr-un guvern transparent, care intr-un final sa poata sa fie vocea poporului si care sa poata sa ajute tara sa ajunga acolo unde ii e locul si unde o merita . Traiasca PD-L !

25 noiembrie 2008 la 17:34
Anonim  

Buna Valentina,
te felicit pt aceasta initiativa,am citit cam tot ce ai postat pe blog si cel mai mult apreciez ca esti o persoana simpla care vrea sa faca ceva.Totdata e fain sa citesti si parerile altor persoane anonime sau nu, asa isi pot exprima ideile fara nici o frica.
Recunosc ca initial am zis ca nu am sa merg la vot, la fel ca multi altii, unii dintre ei exprimindu-si aceasta parere si aici.
Dar nu is de condamnat,practic cine nu vrea sa mearga la vot?

- poate pacientul scarbit de mizeria din spitale si de faptul ca, odata ajuns in spital, nimeni nu se uita la el daca nu cotizeaza. Si te gandesti ca sunt atat de multe lucruri de facut in sistemul sanitar, dar tu, esti prea mic, prea singur si prea bolnav pentru a face ceva, iar votul tau, oricum, nu va schimba nimic.

- poate parintele care realizeaza ca, datorita sistemului precar de invatamant, este practic obligat sa isi mediteze pe bani grei copilul ani intregi, altfel acesta nu va prinde in veci o facultate sau un liceu bun. Si te gandesti la toate reformele care s-au implementat in invatamant in ultimii 20 ani si al caror rezultat a fost doar o confuzie generala. Si atunci, sa mai ai incredere in politicieni?

- sau contribuabilul care astepta ore intregi la administratia financiara sa-si plateasca darile catre stat, iar cand, dupa ore intregi de nervi, ajunge la ghiseu, intalneste un functionar care il trateaza ca pe ultimul gunoi. Si gandesti resemnat, ca desi ai votat constant de la revolutie incoace, nimic nu s-a schimbat. Si atunci, ce rost are sa mai mergi si acum la vot?

- sau soferul care pierde in fiecare zi ore pe drumurile proaste si care se gandeste la cei 600 de km de autostrada promisi in 2004, din care s-au facut mai putin de 50.Tre sa aminesc si de amenda luata ca nu am respecat termenii de finisare a autostrazii ce leaga ungaria de Romania...de unde platiti? Iar asta te face sa fii mai decis ca oricand sa nu votezi.

-poate unul dintre tinerii capabili care se gandesc sa emigreze, pentru ca, in Romania, se simte sufocat de jeg, de coruptie, de nepotism , iar daca oricum vrei sa pleci, ce rost mai are sa votezi?

-sau poate, unul dintre cei care mai au o farama de responsabilitate sociala si chiar doresti sa mergi la vot, dar cand te uiti la politicienii care candideaza in colegiul tau, te ia durerea de cap si iti propui sa stai acasa si tura asta de alegeri.

Practic de aceste probleme ne lovim fiecare dintre noi.
Asa ca m-am gandit sa merg la vot impreuna cu semenii mei...cine stie poate impreuna facem o alegere buna, de pe margine nu putem decat comenta la ce alegeri au facut altii!
Deci voi vota cu riscul de a pierde,decat sa nu votez si sa pierd sigur!

25 noiembrie 2008 la 19:10
Anonim  

Eu voi merge sigur la vot cu toata familia fiind din Valea Jiului voi vota cu toata increderea pe Monica Ritzi Iacob ea m-ia castigat votul aratand ca fiind o persoana care cunoaste bine locurile si oameni din vale fiind alaturi de ei si la necaz fiind alaturi de familiile greu incercate din petrila a demonstrat ca este cu adevarat o fica a Vai jiului.

tel.0732431494

27 noiembrie 2008 la 19:05
Anonim  

Este prima data cand Romania experimenteaza votul uninominal.
Este o prima experienta in care oamenii, desi in foarte multe ocazii sustin ca abia au asteptat acest moment in care vor vota omul, nu partidul, vor vota... tot partidul. Sunt atatea lucruri ingropate atat de adanc in mintea noastra, suntem predispusi sa vedem, dincolo de mesajul electoral, tot un partid cu o doctrina - inexistenta de cele mai multe ori - asa incat tot partidul, si nu omul, va sfarsi a fi votsat. Asta in cazul in care acel om merge la vot, pentru ca exista posibilitatea ca, fiind dezamagit de partide, sa nu se mai deplaseze pana la urna.
Macar e bine ca au inceput si la noi campaniile de tot felul: voteaza, nu vota, informeaza-te, fii nepasator, mobilizeaza-te, n-ai pentru ce sau cine... Au aparut filmulete in care bloggerii celebri de la noi din tara isi exprima parerea asupra actului de a vota, lasand loc si de parerea ta.Se pare ca opinia publica din Romania se misca. E bine..ne trezim si noi.
Si totusi .."eu...eu cu cine votez?" asemenea cetateanului turmentat ne intrebam si noi. El s-a intrupat in fiecare dintre noi, la fiecare episod al alegerilor din ultimii 19 ani.
Aceasta intrebare, in timp, a nascut o alta. 'Eu de ce sa votez?'. Poate pt ca suntem cam dezamagiti de rezultatele guvernarilor, de transformarile politicienilor ajunsi la putere...care cam uita ce promit!
Dar absenta noastra de la vot ne sanctioneaza pe noi, nu ne ajuta sa-i sanctionam noi pe 'ei'!Deci sa mergem la vot...Personal nu sunt prea fericita de politicienii care candideaza la colegiul de care apartin, dar pina la urma cred ca am sa optez pt un candidat independent desi are in aparenta mai putina forta,nefacand parte dintr -un partid politic.

28 noiembrie 2008 la 18:48
Anonim  

@pensionar
Inseamna ca aceasta scarba a reusit sa iti fure votul. Pacat ca te-ai lasat prostit de ea. Eu am vazut cum facea campanie electorala prin capele unde oamenii sufereau. Pacat !

29 noiembrie 2008 la 13:48
Anonim  

Buna ziua,

Sincer nu stiu pe cine sa aleg ca sa faca ceva pentru tara asta si pentru populatie. Si dezamagita sunt si eu ca mai toata lumea de oameni care promit de toate si cand ajung sus uita tot. Am ales de fiecare alt partid tot sperand ca va fi bine. Dar ele se lupta pentru suprematie, nu pentru binele poporului. Exemplu: Vanghelie a plecat in destinatii exotice pe banii primariei. Avea dreptate Basesecu sa le dea peste nas ca sunt niste profitori. Iar asta cu marirea salariilor pentru profesori m-a lasat masca. Pentru altii se poate, pentru profesori nu. Cum sa se ridice nivelul de cultura in tara asta? Si ei ar mai trebui sa faca o scoala: pe cea de bune maniera (referitor la cei doi candidati care s-au racorit aruncandu-si cu apa pe fata). Ce sa mai vorbim ca nu e bun simt. M-am saturat de partide, care nu stiu decat sa pape banii statului, sperand ca ei vor papa mai mult ca altii. De deputati atat de interesati de tara asta ca nu se prezinta la sedinte.
Si de cei care asista dar citesc ziarul sau adorm pe scaune. Cred ca tara asta e satula de adormiti.

Da, o sa tot plecam fruntile! Asa cum le-am plecat in fata americanilor cand a fost accidentul ala cu taximetristul. Nu ne-am putut atinge de vinovat ca era ofiter american. Si ce daca? America cum a putut sa isi apere omul cand era vinovat pana in maduva oaselor si noi nu am fost in stare cu toate ca aveam dreptatea de partea noastra? Unde au fost atunci oamenii pe care i-am ales sa ne reprezinte? Numai! Sunt satula de oameni care ne-au facut de rusine! De de data asta voi alege un candidat independent, pe Gheorghe Rădulescu. Sper sa fie o alegere buna!

29 noiembrie 2008 la 20:04
Anonim  

V-am citit opiniile din cele 3 episoade ale seriei “Plecati fruntile! Vin alegerile…”, iar cu unele pareri sunt intru totul de acord. Spre exemplu, legat de Monica Iacob-Ridzi din primul episod, constat ca foarte multi dintre candidati au mers pe cartea asocierilor. Nu contest ca faptul ca s-au promovat in echipa, deputat + senator, ar fi ceva gresit din punct de vedere al politicii de marketing. Oricum oamenii mai putin instruiti se vor lasa pacaliti de aceasta tehnica. Insa nu mi se pare etic, in conditiile in care la aceste alegeri s-a scos in fata cuvantul “uninominal”. Pe cand, daca isi fac afise impreuna cu alta persoana care candideaza la aceste alegeri, persoana din acelasi partid evident, ar fi de fapt ca si cand tot partidul l-ai vota si nu persoana. “Aici il votez pe asta. Hai sa-l votez in partea cealalta pe ala care apare in stanga in poza” isi vor spune multi.
Apoi ar fi evidente asocierile cu persoane care nu au nimic de-a face cu aceste alegeri, dar care aduc un capital de imagine incredibil. Imagini facute in Photoshop in care candidatul la Camera Deputatilor sau la Senat apare impreuna cu persoane importante din partid intalnesti absolut peste tot. Prin drumurile mele am tot vazut in Bucuresti afise in care candidatii apar impreuna cu primarii de sector, bineinteles de la acelasi partid, sau chiar cu presedintii de partide. Sau in Constanta, unde candidatii PSD apar impreuna cu Radu Mazare. Si exemplele pot continua daca esti atent la posterele de pe stalpi sau de pe blocuri.
O alta mare problema a acestor alegeri este lipsa de inspiratie a candidatilor. Ma rog, de fapt a celor care le organizeaza campania. Aceleasi teme, aceleasi promisiuni facute si in anii precedenti, sloganuri care nu-ti raman in minte nici macar jumatate de minut sau afise in care toti candidatii au aceeasi postura, de parca s-a folosit un fel de cadru si ei au venit doar cu fata si s-au asezat la poza. Ar mai fi zona sloganurilor nereusite. Chiar am citit un articol recent in care erau mentionate perle precum “Sunt activ si vigilent, eu nu dorm in Parlament” sau “Castig, castigi!”. Adica daca voi castiga pozitia, implicit influenta, bani, o sa-ti dau si tie ceva, alegatorule de rand. Daca nu, ia-ti gandul.
Revenind la etica, mi se par absolut dezgustatoare atacurile la rivali facute pe fata fara pic de rusine in reclame, in afise, in sloganuri si in special pe site-urile candidatilor. “Ei se cearta, noi construim” (PSD) este un exemplu de atac extrem de juvenil la adresa PDL si PNL. La fel ar fi si site-ul comandat de PNL numit “Fanteziile lui Geoana” in care se iau in deradere promisiunile si afirmatiile liderului PSD. Ba chiar au si un joc pe site in care tragi in aceste “fantezii” reprezentate sub forma unor baloane. Pur si simplu de 2 bani…
In incheiere, ca sa va furnizez si niste date statistice care sa va fie de ajutor in conturarea generala a optiunilor politice ale populatiei, o sa spun ca am de gand sa votez pentru functia de deputat al Colegiului de care apartine orasul meu pe candidatul PNL, Cristina Pocora. Recunosc ca o parte din decizia mea a fost influentata de faptul ca este candidatul cu cea mai mare vizibilitate. Insa nu doar pentru atat. Este un candidat tanar (si eu, ca si dumneavoastra, sustin schimbarea clasei politice prin intinerirea ei) si cu multa experienta, avand in vedere ca din februarie 2006 ocupa functia de Secretar de Stat pentru Relatia cu Parlamentul, iar inainte de aceasta a fost consilier al senatorului Teodor Melescanu, Vicepresedinte al Senatului. Fata de alti candidati care au aparut de nicaieri in politica cu ocazia acestor alegeri, consider ca este o optiune mai mult decat buna. In ceea ce priveste persoana pe care o voi vota pentru functia de senator, inca nu m-am decis, in principal din cauza faptului ca nu prea ii cunosc pe candidati, insa oscilez intre candidatii PSD si PNL.
Dar cand vezi astfel de exemplare http://www.youtube.com/watch?v=f6W7w4wQBsE , pentru ca altfel nu ii pot numi, parca nu iti mai vine sa te duci la vot. Cum poti accepta sa te reprezinte oameni cu un astfel de comportament si de limbaj, de o educatie indoielnica, mai ales ca erau intr-o emisiune televizata in direct?!...

alex17stef@yahoo.com

29 noiembrie 2008 la 23:15
Anonim  

Nu stiu ce comentariu ti-as putea trimite. Intentionat am asteptat finalul campaniei, in speranta ca as putea avea ce-ti scrie. Din pacate, de aceasta data, dezamagirea e mult mai mare decat amagirea. Ma tem ca aceste alegeri, asa-zise uninominale, vor fi si ultimile. Acesti candidati n-au inteles ca fiecare isi joaca propria carte, ca el este votat si nu o lista. Au aparut in afise cate doi, cate trei si uneori mai multi. Slahta de partid in uniune. Imi pare rau pentru ei si imi pare enorm de rau pentru noi. Oricare ar fi rezultatul acestor alegeri, Romania nu-si va schimba clasa politica. Vom avea parte, eventual, de un lifting politic, dar cam atat. Promovam nonvaloarea, superficialitatea, clientelismul, nepotismele, parvenitii, ilustrii nimeni si ne prefacem ca asta e tot ce avem. Ne umilim oamenii capabili, ii ingropam in anonimat, le atribuim defecte inexistente, pentru a ne descotorosi de ei. Iar o astfel de societate, nu merita o casa politica de calitate. Ce sa faca cu asa ceva? Eu voi implini pe 7 decembrie 45 de ani. Ma tem ca nu voi apuca sa votez niciodata un om care merita sa ma reprezinte. Ma tem, ca nu ma voi simti niciodata protejata de acest stat, ca nu mi se vor intoarce niciodata copii plecati din tara, pentru ca nici n-ar avea de ce, ma tem ca vom deveni cu totii dusmani, pentru ca saracia duce spre asa ceva, ma tem ca vom ajunge tagma infractorilor europeni, etc. Voi vota si de data aceasta, dar o fac din respect pentru cei care si-au dat viata pentru dreptul la opinie al femeilor. Inchei, spunandu-ti ca daca voi castiga unul din aceste premii, il voi darui mai departe, deoarece eu le am pe toate. Am in vecini o familie cu 6 copii, care dorm in doua paturi. E devastator! Le voi putea face o bucurie, acum de Craciun. Numai bine iti doresc si bunul Dumnezeu sa-ti dea puterea de a fi si de a ramane asa cum reiese din scrierile tale! Cu drag, Dorina.

30 noiembrie 2008 la 00:39
Anonim  

De ce votul meu merge catre Theodor Paleologu? Voi prezenta douazeci de calitati ale potentialului deputat Theodor Paleologu si motivele pentru care aceste calitati il fac un bun reprezentant in viata politica romaneasca. Parcurge alaturi de mine argumentatia mea si la sfarsit ia o decizie in cunostinta de cauza:
1. Este fiul unui liberal care face onoare tarii sale: Alexandru Paleologu; De ce imi este mie util acest lucru? Pentru ca vreau sa fiu reprezentat de oameni care aduc onoare tarii mele Romania; Actiunile fiului Alexandru Paleologu poarta in ele un pic din gloria tatalui sau;
2. A fost crescut in Bucuresti si candideaza in Bucuresti; care este legatura cu votul meu? Consider ca un om crescut in Bucuresti cunoaste bine problemele locale si va actiona in consecinta; Bucurestenii sunt cei care inteleg cel mai bine problemele urbei;
3. Onoarea familiei sale se vede chiar intr-o strada din colegiul in care candideaza: strada Alexandru Paleologu; Cu ce ajuta asta candidatura tanarului Theodor Paleologu? Faptul ca are in tatal lui un model e un factor motivant - te va motiva sa ai un model atat de apropiat, sa vrei sa ii urmezi; in plus, Theodor Paleologu va primi respectul celorlalti si va avea o sarcina un pic mai usoara (chiar daca responsabilitatea e mai mare);
4. Personalitatea sa - om calm, echilibrat, impaciuitor - este o dovada de rafinament in politica romaneasca; Este bine sa fii calm, echilibrat, dornic de pace pentru ca in Romania acesti oameni sunt destul de putini; Politica merita si astfel de reprezentanti; Acestia sunt ca o floare rara, care merita ocrotita, crescuta si sprijinta sa se dezvolte;
5. Admira o persoana pe care si eu o admir - Nicolae Steinhardt; Faptul ca Theodor Paleologu a cunoscut indeaproape una din marile personalitati ale spiritualitatii romanesti e un argument in plus ca va face o politica etica; Politica si spiritualitatea pot convietui bine in unii oameni;
6. Are experienta in viata politica publica ca si diplomat al Romaniei in Danemarca si Islanda; Aceasta experienta in viata publica ii va fi utila in relationarea cu personalitatile politice autohtone;
7. Este o persoana de dreapta, optiune cu care rezonez si eu; Consider ca liberalismul este solutia optima pentru o economie de piata; Faptul ca Statele Unite ale Americii sunt natiunea cea mai dezvoltata din punct de vedere economic imi arata ca liberalismul ales de catre americani este o solutie buna; Iar tanarul posibil viitor deputat imi place si pentru ca are inclinatie spre liberalism;
8. A studiat in Franta la Colegiul Henri IV din Paris (liceul) si la Scoala Normala Superioara din Paris (facultatea); Studiile in alte tari iti pot da o deschidere catre lume; Este fascinant sa studiezi in alte tari, sa fii pus in fata unor culturi europene si sa aduci lucrurile pe care le-ai invatat in acele tari in Romania si mai mult - sa le aplici; Bun (re)gasit in Romania!
9. Este licentiat in Filosofie si doctor în Filosofie politica - ambele lucruri il ajuta in a structura ideile; Un politician are nevoie sa aiba o logica si argumentatie bine structurata si sa isi exprime ideile in mod coerent;
10. Are o cultura vasta; Theodor Paleologu reuseste in acest fel sa exprime lucrurile pe care le gandeste intr-un mod cult; Apoi, o bogata cultura ajuta pe oricine sa ia decizii mai bune; Cultura te impiedica sa faci greselile altora, si te ajuta sa iei decizii bune; Consider ca o cultura buna ajuta orice functie, mai ales o functie in care interactiunea umana este atat de importanta;
11. Are experienta de predare in universitati americane, ca Harvard University, New York University sau Boston College; Faptul ca a fost nu doar student, ci si profesor, arata ca gradul de acumulare de cunostinte al lui Theodor Paleologu este unul ridicat; El a reusit sa duca invatarea la o stare mai inalta - la starea de predare;
12. Provine dintr-o veche familie boiereasca de origine bizantina, inrudita cu domnitorul Constantin Brancoveanu; Este un punct in plus faptul ca radacinile familiale ale lui Theodor Paleologu sunt de origine domneasca; Un om crescut cu valori liberale va dori sa foloseasca acele valori si in viata de zi cu zi;
13. Este conferentiar in cadrul Colegiului European de Arte Liberale din Berlin, Germania; Acesta este un punct in plus: Theodor Paleologu s-a intalnit si cu frumoasa cultura germana; Este inca o experienta de viata care l-a ajutat sa devina omul care este in prezent;
14. Este politicos si placut in conversatie; Politetea e o floare rara in politica romaneasca din prezent; E nevoie si de astfel de politicieni; Iar ca om, vei indragi desigur un om care te trateaza cu respect;
15. Este indragit de oameni; Peste toate calitatile de orator, Theodor Paleologu a reusit sa fie placut de oameni; Aceasta este o calitate necesara in politica si Theodor Paleologu a trecut cu brio si acest test;
16. Formarea sa pe plan spiritual este una elevata; Este important de notat ca o persoana cu formare spirituala buna va aduce un suflu nou in politica de pe plaiurile dambovitene; Spiritul poate face din lucrurile materiale niste lucruri minunate;
17. Se sprijina pe colegii sai din PD-L; Acest lucru demnonstreaza ca Theodor Paleologu stie sa isi faca aliati; Este foarte potrivit pentru un politician sa poate delega din responsabilitati; Este foarte bine ca un politician sa aiba incredere in echipa sa; Daca pentru un presedinte american echipa de consilieri influenteaza o mare parte din deciziile luate de presedinte, de ce nu ar fi acelasi lucru si la o scara mai mica, in Romania?
18. Tine mult la Romania (asta se vede din faptele lui); Un politician patriot va ajuta la dezvoltarea Romaniei chiar cu pasi mai mici; Deciziile mari pot fi luate de orice om; Insa o decizie mare este mai usor sa fie luata de un patriot; Un bun patriot va face din functia sa politica o parghie pentru promovarea ideilor politice bune;
19. A lucrat mult ca sa ajunga in functiile actuale; Faptul ca Theodor Paleologu este o persoana muncitoare, dedicata, ambitioasa, ma face sa cred ca va avea succes si ca politician; Gandeste-te la faptul ca de cele mai multe ori o vointa de fier poate trece peste orice obstacol;
20. Pretuieste oamenii; Poti simti asta din felul cum vorbeste; Poti sa iti dai seama asta din actiunile pe care le face; Poti sa iti dai seama de asta din modul in care inter-relationeaza; Iubesc oamenii care se dedica trup si suflet unei cauze, fie ea si una politica.

Aceasta este opinia mea despre Theodor Paleologu - si votul meu merge catre el. Cum ti se pare ce am scris? Poti si tu sa te documentezi despre alti senatori si deputati si sa votezi in cunostinta de cauza.

Adresa de email la care pot fi contactat: O.Breda@yahoo.com

30 noiembrie 2008 la 21:08
Anonim  

Salut, Valentina ! Cand vom vedea lista castigatorilor ?

3 decembrie 2008 la 00:50

Raspuns pentru cei interesati de concurs, aici:http://valentinamelcea.blogspot.com/2008/12/rezultae-finale.html Ne auzim in zilele care urmeaza pe http://valentinamelcea.blogspot.com

3 decembrie 2008 la 00:59

Felicitari castigatorilor! :)

10 decembrie 2008 la 08:20
Anonim  

Buna Valentina.Spune/mi te rog unde sa caut lista castigatorilor concursului initiat de tine, cu ocazia alegerilor.Multumesc.

11 decembrie 2008 la 12:52

Trimiteți un comentariu